KnightFlyer

No VSpeeds on PFD

Recommended Posts

I am able to have the FMS calculate vspeeds and QRH is on. However, the Vspeeds will not post to the PFD and thus I can't get VNAV to function

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 You didn't mention if you are confirming the V speeds after the calculation is performed 

Share this post


Link to post
Share on other sites

By confirming, you mean clicking on the right side LSKs to paste them in correct? If so then yes that's what I'm doing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Can you post screenshots of the PFD, ND and the takeoff performance page of the CDU?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, KnightFlyer said:

I am able to have the FMS calculate vspeeds and QRH is on. However, the Vspeeds will not post to the PFD and thus I can't get VNAV to function

I'm not sure if the NGX has it but if I remember correctly in the 747 you can turn on or off which v-speeds are shown on the pdf (maybe it's only v2 I can't remember). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Budbud said:

Hi,

Can you post screenshots of the PFD, ND and the takeoff performance page of the CDU?

eCNblrt.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you also post the PERF INIT page? It's also hard to tell, but that EXEC light may be illuminated. What happens if you press EXEC at this point?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I find that if I start from default start state, select the position, departure and departure runway, setup the performance page then the V speeds will appear.  There is no need to setup a flightplan.  Are your V speeds calculated by the FMS or did you enter them?  If the runway is too short for the V speed calculation then the speeds will not be automatically generated and even if you enter v speeds manually and the aircraft knows the runway is too short your entered speeds will be shown on the PFD.  I cannot reproduce what I am seeing; therefore, I do not have enough information to reproduce the problem.  Please be more specific.  How are you starting? Are you using a default panel state?  What specific steps do you take from the time you start preflighting the FMS to entering the V Speeds?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, icemarkom said:

Can you also post the PERF INIT page? It's also hard to tell, but that EXEC light may be illuminated. What happens if you press EXEC at this point?

Nothing happens to EXEC and in fact it does not light up when the data is posted. Also, my Perf INIT has all values filled in save for "Reserves". I can post it in a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, downscc said:

I find that if I start from default start state, select the position, departure and departure runway, setup the performance page then the V speeds will appear.  There is no need to setup a flightplan.  Are your V speeds calculated by the FMS or did you enter them?  If the runway is too short for the V speed calculation then the speeds will not be automatically generated and even if you enter v speeds manually and the aircraft knows the runway is too short your entered speeds will be shown on the PFD.  I cannot reproduce what I am seeing; therefore, I do not have enough information to reproduce the problem.  Please be more specific.  How are you starting? Are you using a default panel state?  What specific steps do you take from the time you start preflighting the FMS to entering the V Speeds?

 

Calculated by the FMS. I'm using the NGX Short state. I go into Init Ref to check. I then set up my Route, then Dep/Arr, then the Perf Init Page. I fill out everything save for the "Reserves" section. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to clear a doubt, your IRS are aligned? I guess yes seeing the heading indication on both the PFD and ND but as I didn't fly the NGX for a long time I don't remember exactly.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/18/2017 at 7:06 AM, KnightFlyer said:

I am able to have the FMS calculate vspeeds and QRH is on. However, the Vspeeds will not post to the PFD and thus I can't get VNAV to function

had  this  issue  awhile  back  you need  to  press Lsk1  on  the zfw   page

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, pete_auau said:

had  this  issue  awhile  back  you need  to  press Lsk1  on  the zfw   page

you mean on the Perf Init page? If so the ZFW was already entered

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, KnightFlyer said:

you mean on the Perf Init page? If so the ZFW was already entered

might have  sent  you on the  wrong  track  was  thinking  of  the  747  not  the ngx  but  here  is  the link

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, KnightFlyer said:

Calculated by the FMS. I'm using the NGX Short state. I go into Init Ref to check. I then set up my Route, then Dep/Arr, then the Perf Init Page. I fill out everything save for the "Reserves" section. 

Well, just guessing.  Are you loading a flight or starting with engines running and fully loaded?  If loading a flight those saved files might be the problem. Try starting default with engines running and set your Location, Runway, Perf Thrust and Takeoff pages and see if you get the Vspeeds.  Otherwise, I recommend you open a trouble ticket with full description of problem.  To be honest, you didn't provide a very concise sequence of steps you take to get to the problem so I can't help but PMDG Support certainly can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MattS @icemarkom @Budbud @PMDG777 @downscc @pete_auau

Thanks for the help gents. I'll give the default profile a try to see if I can get any success there, if not, I'll try out the PMDG Support Ticket. Really appreciate the input!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried the Tutorial #1, following the instructions.  Every page in the FMC agrees with the tutorial, but after inputting the V-speeds via LSK 1, 2 and 3, nothing is transferred to the PFD and VNAV won't arm. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/20/2017 at 8:31 AM, Bob_Z said:

I tried the Tutorial #1, following the instructions.  Every page in the FMC agrees with the tutorial, but after inputting the V-speeds via LSK 1, 2 and 3, nothing is transferred to the PFD and VNAV won't arm. 

If  have  followed  everything  in the tutorial to the letter i  would  either  wait  for  the  support  ticket   in  and  do  what  ever  they  say  to  do,  or  you  can  download the  installer  again uninstall  everything  including  all left  over  folders  etc  so  there  is  no  trace  of the ngx  at all and  install  again  using  admin  and  with  your  av  off or  disabled unless  anyone  else   can  come  up   with  some  thing  else

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi - just had the same issue (also starting from NGX short panel state). 

Fixed by adding an amount into the "plan" LSK on ACT PERF INIT, which was blank. Haven't checked the FCOM but will try to do so.

 

Cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you don’t see any indication on the pfd and lights then turn on the flight director. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now