Sign in to follow this  
David Roch

Solved: Very bad performance after adding a second GTX 980ti

Recommended Posts

Hi gents,

 

Help needed! :-)

 

Since I installed a second GPU in SLI, fps are falling down and P3P is stuttering like never before.

Driver uninstalled using DDU, latest Nvidia 364.51 installed, SLI activated via NCP, shaders deleted, new P3P.cfg created... I have tried everything to no avail.

Both cards are identical, MSI GTX 980ti Gaming 6Gb and are running perfectly well.

 

Is there any specific SLI setting in NI I should apply?

Any help or idea would be very much appreciated.

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Issue solved.

 

I am using the Opencockpit FMC which is plugged to one of the GPUs.

Resolution is 800x600 when my monitor is native 2560x1440.

It seems this device doesn't like my new SLI rig!

I unplugged it and everything went back to normal.

I have to figure out now how to make it work with double GPUs.

 

BTW I notice a nice improvement on blurries with the SLI.

Frames are gently climbing as well so I am really happy with this (heavy!) investment.

I believe today I can really get the best of P3D is able to deliver to a 32bits platform.

Not perfect but very enjoyable indeed.

:-)

Share this post


Link to post

I have a CDUII and the FMC within the ngx needs to be undocked and moved. SLI is not happy with that so i am only using it with VFR GA.

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

Just went thru that myself, what i found that worked well for me was I deleted the p3d.cfg and allowed it to rebuild under the new graphics settings,

 

Works like a treat now

Share this post


Link to post

Just went thru that myself, what i found that worked well for me was I deleted the p3d.cfg and allowed it to rebuild under the new graphics settings,

 

Works like a treat now

 

 Doesn't work for me, thanks anyway ;-)

364 is a BAD driver David - go back to 361. 

 

 http://www.tomshardware.com/news/nvidia-driver-364-47-pulled,31370.html

 

Altho that's the .47 - I still would be hesitant.

Vic

Thanks Vic, will give it a try right now! 

Share this post


Link to post

364 is a BAD driver David - go back to 361.

 

Hi David,

 

Can't speak for the 364 but the 361.91 drivers seem to be working very well for me. If it ain't broke and all that :)

 

Regards,

Mike

Share this post


Link to post

Just checked and I'm running 364.51 and haven't noticed any issues.

 

In what way is this driver bad?

The .47 driver had severe stutters and artifacts. Nvidia pulled it quickly. I assume the .51 is a "fixed" version but I would probably wait for at least one more, unless there's something specific the driver fixed that I needed.

 

Vic

Share this post


Link to post

The .47 driver had severe stutters and artifacts. Nvidia pulled it quickly. I assume the .51 is a "fixed" version but I would probably wait for at least one more, unless there's something specific the driver fixed that I needed.

 

Vic

 

Ah, I see.

 

Well, the .51 version seems to be working fine so far but will keep what has been said here in mind should I find any issues down the road with this version.

Share this post


Link to post

Yep latest driver .51 is working great,

 

Remember :

 

SLI and undocked panels is a no go

 

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

Yep latest driver .51 is working great,

 

Remember :

 

SLI and undocked panels is a no go

 

 

Michael Moe

 

That must be a completely new driver, then? Could be that my horrible performance and stutters derived from the version .47 

Share this post


Link to post

I had blue screens with 364.51, something i never experienced in Win 8.1 :P reverted back to 361.

Share this post


Link to post

Hmm...you guys are almost convincing me to downgrade here even when I don't have any problems :D

 

What version of the 361 drivers do you recommend? I noticed there are three of them (.43, .75, .91).

 

Also I guess it can be relevant what version of P3D you're running...? I'm running Prepar3D_v3_Professional_3.2.3.16769.

Share this post


Link to post

Yep latest driver .51 is working great,

 

Remember :

 

SLI and undocked panels is a no go

 

 

Michael Moe

Well, I've been out of the business for too long and I forgot this one.

You are right Michael.

Share this post


Link to post

Hmm...you guys are almost convincing me to downgrade here even when I don't have any problems :D

 

 

If it's not broken, don't "fix" it.

Share this post


Link to post

@Webmaximus,
I find driver 362.0 very stable with SLI.
364.51 is directly BSODing the computer each time I try to enable the SLI via Nvidia CP.

I don't understand why they didn't withdraw this crap, really.

Share this post


Link to post

OK, maybe it's an SLI issue because as I said I haven't had any issues and I'm running a single 980 Ti.

 

I think I'll stay with the most current driver for now at least because just as Nuno points out usually it's not a good idea fixing things that aren't broken.

Share this post


Link to post

 

 


Well, I've been out of the business for too long and I forgot this one.

David....I have been meaning to say welcome back. It is great to see the little bug running around again. :Cuppa:

Share this post


Link to post

@Webmaximus,

I find driver 362.0 very stable with SLI.

364.51 is directly BSODing the computer each time I try to enable the SLI via Nvidia CP.

I don't understand why they didn't withdraw this crap, really.

 

Yes running the 362 here only single, due to down clock idle bug on Win 10 this one works great and stable.

Share this post


Link to post

And yes, really great to see you back David :smile:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this