Sign in to follow this  
ampharoah

Aircraft suddenly started loading below scenery

Recommended Posts

Hello

 

Has anyone experienced this and could you advise please.

 

My FSX Acc system has been fine for 4 years, but suddenly I'm finding that when I load any aircraft at any airport it loads partially submerged below the scenery.

 

This is not specific to any brand of airport addon scenery. They all were fine but now all behave the same.

 

This doesn't apply though if i load a saved flight. 

 

Also, recently purchased Aerosoft scenery, MalagaX & ValenciaX for example now has floating buildings.

 

Any ideas please?

 

Thanks in anticipation

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Thanks for responding Mark,

 

Not knowingly. How would I do that?

 

What's strange is my saved flights load above ground ok. It's loading an aircraft?location/time?weather fresh from the FSX screen that results in the problem.....

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for responding Mark,

 

Not knowingly. How would I do that?

 

What's strange is my saved flights load above ground ok. It's loading an aircraft?location/time?weather fresh from the FSX screen that results in the problem.....

 

Andrew

I don't think a "saved" flight accounts for any new scenery installed or "accidental" changes you've made

after the saved flights were saved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, recently purchased Aerosoft scenery, MalagaX & ValenciaX for example now has floating buildings.

 

Hmmmm.....I have no problems with Malaga or Valencia. Have you added any other payware or freeware recently?

 

Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to everyone who is responding.

 

Recently Added: FSLA320X - didnt notice the problem. Since loaded ORBX Germany North,

MalagaX and ValenciaX.

 

I have ORBX Vector and notice in the manual that it warns that the installer places it in a very specific place in the library. I havent changed anything, but looking at my FSX Scenery Library, i notice that of the 5 library entries:

FTX_VECTOR_AEC
FTX_VECTOR_APT
FTX_VECTOR_CVX
FTX_VECTOR_EXX
FTX_VECTOR_OBJ
one of them is seperate and lower in the library below all the FSX Base items and Default Scenery. Thats:
FTX_VECTOR_AEC
 
Could that be a problem? Im creating some screen shots.
 
Thanks 
 
Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't use Vector, but I note that it corrects airport elevations for default airports, so I suppose it is possible there might be some connection with your problem. Do you know where FTX_VECTOR_AEC should be situated in the scenery library?

 

Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are the pictures ( I hope! )  :smile:

 

  Trike2_zpsdvpejacz.jpg

 

Trike1_zpsl0zb8027.jpg

 

Thanks to everyone who is trying to help.

 

Bill, I think Vector is in the right place in the library, but I'm checking with ORBX.

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Default Scenery. Thats:
FTX_VECTOR_AEC

Could that be a problem? Im creating some screen shots.

 

The placement is normal for FTX_VECTOR_AEC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for that confirmation airernie. Can eliminate that then.

 

Mack84 Already run the Vector Configurator - No improvement.

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, for those still following along at home...... here is an update.

 

Turns out that my below scenery problem only occurs when I first set up and load from the FSX Free Flight menu screen. Any aircraft, any destination scenery, time or season.

 

If I then exit from the airport when I have loaded sub-scenery and then re- load the exact same situation immediately from the FSX Free Flight screen as before, the problem disappears!!?

 

Hows that for weird?

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, for those still following along at home...... here is an update.

 

Turns out that my below scenery problem only occurs when I first set up and load from the FSX Free Flight menu screen. Any aircraft, any destination scenery, time or season.

 

If I then exit from the airport when I have loaded sub-scenery and then re- load the exact same situation immediately from the FSX Free Flight screen as before, the problem disappears!!?

 

Hows that for weird?

 

Andrew

That is weird!

 

The only slightly similar scenario I have come across is that if I start a saved flight in paused mode, the aircraft is sometimes partially sunk below ground level but, as soon as I unpause it, everything returns to normal. However I doubt if that observation is going to help your problem!

 

The only other long shot I can think of would be to uninstall Orbx Germany North and possibly the other scenery areas you recently installed and see if the problem disappears.

 

Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this