Jump to content

Recommended Posts

I've been receiving revolting STUTTERS - OF ALL THINGS - with ChasePlane in my P3DV4 application. I've confirmed this by panning without starting the application to begin with, and sure enough after departure my simulator was smooth. Excuse me, SILKY smooth.

 

I'm very fed up with this application because I've spent nearly all week uninstalling every add-on and the simulator itself and then reinstalling it all on the idea it was something else and NOT CHASEPLANE that was causing this-this repugnant issue.

I would like assistance without delay. Thank you.

Edited by Poppet
Edited post to remove oversized font (size 72)

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Bill Griffith said:

With that kind of demand above, probably not.

 

Bill

I apologize, however I am livid that such an issue could persist even after having been told 'major performance updates' have been implemented over the past months!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have this problem with Chase Plane but if you are using the experimental mode deselect it and reload Chase Plane and see if the problem persists.  That is what Kevin often recommends.

 

Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're annoyed with yourself because you assumed the stutters were caused by something else, and thus wasted a lot of time uninstallig and reinstalling stuff?.  Then you have a pop at FSFX and go on a rant demanding immediate help? :)

Take a minute, evaluate where the error lies here and read some CP threads ....!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,

I simply cannot understand the tone of the OP. I DO understand the anger and/or frustration. However, I have ALWAYS found that venting that anger in public  normallygets the brick makers working to supply the bricklayers who are putting up brick walls in super quick time. Further the expection of help from all and sundry seems to me to be highly optomistic at best. It very rarely achieves anything in the same way that punching someone who disagrees with you will make the victim change his views. Domination, demands or unveiled threats are NOT ever the way to go.

Another thing is that with this post  he puts the Developer in the worst possible situation. Everybody know that in business, the customer is always right but from my point of view, I would be  sorely tempted to respond in kind (or worse) and that again achieves absolutely nothing. 

This is something we see in all aspects of life and I believe we should all be fervently discouraging this sort of behaviour. What is wrong anyway, with a little tongue in cheek sarcasm (preferably humourous if sarcasm can ever be considered funny) Humour and pleading is generally the best approach.

Having said that I do hope that the OP can have this situation resolved and further very pleasing that he has apologised.

Regards to all

Tony

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simpilot221,

I will take your "nonsensical" comment in the positive vein I hope was intended.

I would resort to an email only if you cannot get a response here. I just think you should continue in the same manner as your apology. I believe you will get the help you need here and indeed, I hope so.

Regards

Tony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why do you not have some patient?  It's weekend for everybody!

Kevin will certainly pop up and come to help, just give people some time (and yes, i know, 16 hours is long when waiting, but this is a support forum, not the first help of a hospital:cool:).

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, SimPilot221 said:

May I help you?

No, you’re quite entertaining as it is, considering that you are up against a bunch of people who are quite willing to assist you if you were only to stop responding in seemingly uncontrollable anger towards anyone who doesn’t know straight away what your problem is. Which, it seems to me, is quite ironic since you who cannot solve the problem despite having spent hours on your system and set up, yet expect others who know nothing of your system and set up to be able to instantly provide solutions or risk your ire.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, SimPilot221 said:

....if this is any indication of how the developers behave ....

No it's an indication of what can happen in an official support forum with user-base access. Yes, developers may pop in here from time to time, but you will get product users chiming in. Usually this is a good thing. USUALLY, it can save time in that someone else may have the fix.

In the interests of trying to help - do you get stutters flying over the Gobi desert at FL390 or does it just happen departing Heathrow with full AI and all sliders maxed out? I'm sorry you felt you had to go through a total re-install process before asking.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, HighBypass said:

No it's an indication of what can happen in an official support forum with user-base access. Yes, developers may pop in here from time to time, but you will get product users chiming in. Usually this is a good thing. USUALLY, it can save time in that someone else may have the fix.

In the interests of trying to help - do you get stutters flying over the Gobi desert at FL390 or does it just happen departing Heathrow with full AI and all sliders maxed out? I'm sorry you felt you had to go through a total re-install process before asking.

Thank you.

It happens just after departure, and is not present when I pan when ChasePlane is closed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if it's ChasePlane related, I'm using EZCA.

But, if may help, have you turned on auotosave function on FSUIPC if you installed it?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried departing from a backwater isolated airfield? Panning around the plane after departure means that there's a lot going on - all that airport scenery, plus some of the outlying area in great detail. 

It may sound obvious, but Chaseplane may be the one add-on which has tipped your system over the edge performance wise. You know, that "one extra teensy-weensy add-on can't hurt" etc. etc.:happy:

Have you tried reducing some details in the sim? It's hard to lower our expectations when we all want immersion and superb visuals I know.

Now for the really dumb question, sorry! I don't have chaseplane & I'm running FSX:SE (as we all know MSFSX was the base for LM P3D, some issues are still there!) - I'm just a fellow simmer who's throwing ideas out there which might help.. Could there be anything in chaseplane's documentation, a readme file which may mention some recommended settings? Had to ask!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, HighBypass said:

Have you tried departing from a backwater isolated airfield? Panning around the plane after departure means that there's a lot going on - all that airport scenery, plus some of the outlying area in great detail. 

It may sound obvious, but Chaseplane may be the one add-on which has tipped your system over the edge performance wise. You know, that "one extra teensy-weensy add-on can't hurt" etc. etc.:happy:

Have you tried reducing some details in the sim? It's hard to lower our expectations when we all want immersion and superb visuals I know.

Now for the really dumb question, sorry! I don't have chaseplane & I'm running FSX:SE (as we all know MSFSX was the base for LM P3D, some issues are still there!) - I'm just a fellow simmer who's throwing ideas out there which might help.. Could there be anything in chaseplane's documentation, a readme file which may mention some recommended settings? Had to ask!

Guess I'll have to continue experimenting...

Thank you for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, riccardo74 said:

I don't know if it's ChasePlane related, I'm using EZCA.

But, if may help, have you turned on auotosave function on FSUIPC if you installed it?

Don't believe I do, but I'll double check. I've heard that may be an issue.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nota Bene: I've taken the liberty of hiding the rude and insulting posts made by SimPilot221, as well as those that quoted said rude and insulting posts.

Any further such posts may engender an unanticipated vacation from AVSIM.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...