dbw1

P3dV4.5 FPS issue

Recommended Posts

Just wondering if there's any further news on this....I've been watching and sen nothing for awhile. I have a new machine and waiting to download and install once there's a fix. Thanks.

Dave

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Still waiting for the hotfix. Has to go through the usual testing cycle(s), as there's also a few other items being added. So it's hard to say when we'll see it. Hopefully within the next week or two?

Share this post


Link to post

I am using 4.5 and like a number of people I am not seeing any issues, but I may just be lucky looking at some of the posts.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Just now, Kwarazi said:

I am using 4.5 and like a number of people I am not seeing any issues, but I may just be lucky looking at some of the posts.

or because you're flying with different addons, different settings, different regions, have more overhead to negate the problem, could be a million reasons.

Share this post


Link to post

Be interesting to know which add-ons, if any, that are causing the problem some people are seeing. There's got to be something concrete if LM are putting together a hotfix. My new machine has a 9900k and 2080 so I'm probably good for power to deal with any slowdown.

Dave

Share this post


Link to post

my sim is unuabsle with 4.5

im so glad they gave their beta to other companies to test with.  oh wait a sec.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Have the same issue here. 30-40% FPS loss in high autogen areas.

 

Even at default  there are issues , but anything Orbx just makes it worse.

 

I have a high end system and for example KSEA even with the FSL A320 with fairly high settings I would hold 30-40 FPS steady with PNW , DD KSEA and that includes dynamic lighting active. And with 50% AI traffic UT live.

With 4.5 my system has now been transformed into a 2011 era 2500k with FPS in the 20s and quite stuttery.

However ,when flying away from high autogen and scenery areas, FPS go up to normal again. Looks like something with custom scenery or autogen objects .

Updates to software should NEVER degrade performance. Either staying the same or a slight decrease ( as long as settings are kept the same )

Lets hope the upcoming hotfix fixes this and lets hope that FPS in general stay the same as 4.4 or even a bit better. Good that LM has a fix on the way as it has been proven that even the stock sim's performance has decreased. 

If not , will stick with 4.4 permanently since it runs flawlessly on my system. at least all of the addons including the Airbus is 4.4 compatible and I have all the installers saved . 

 

Edited by planechaser

Share this post


Link to post

Does anyone else think they were really quick with the hotfix plan and getting on it because this 4.5 release will need to go through the end of the year and possibly into 2020 as it will be the last update before v5?

Share this post


Link to post
Posted (edited)
4 minutes ago, TravelRunner404 said:

Does anyone else think they were really quick with the hotfix plan and getting on it because this 4.5 release will need to go through the end of the year and possibly into 2020 as it will be the last update before v5?

no i just think after the fslabs keylogger debackle they threw aload of people of the beta team and now its bitting them in the bum

Edited by tooting

Share this post


Link to post

4.4 worked well for me on my previous machine. I think I'll give it another week or so and if no sign of a hotfix for 4.5 I will simply use 4.4 till V5 makes it arrival.

Dave

Share this post


Link to post

In the last couple of days a LM spokesman in the P3d forums has commented on a number of things that are being fixed in the upcoming hotfix. I was just viewing their forum. It sounds like this hotfix will be worth waiting for.

Dave

Share this post


Link to post

He's hardly going to say,

yup 4.5 was a nightmare, we didn't test it properly and now we are in a mess. So heres a patch with the stuff we didn't test properly. 

It's a common thing nowadays to bash something out quick and as I said before the more we accept it the more it will become to norm

Share this post


Link to post

We appreciate those of you who have braved the waters for the less intrepid among us (me). I'll stick with 4.4 for now. I can't afford to lose any more fps.

Share this post


Link to post
3 hours ago, Kwarazi said:

I am using 4.5 and like a number of people I am not seeing any issues, but I may just be lucky looking at some of the posts.

Same here. No problems at all.

Share this post


Link to post

Three addons definitely suffering a fps drop are ORBX GEN/GES and ORBX TE GB. While others (like ORBX NCA) only suffer a quite mild drop from 4.4 to 4.5.

That's on my system and my settings. Others may react differently.

Kind regards, Michael

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
26 minutes ago, troyboy66 said:

Same here. No problems at all.

Me neither. Works great. I am not an ORBX user.

Edited by pgde

Share this post


Link to post
12 hours ago, dbw1 said:

In the last couple of days a LM spokesman in the P3d forums has commented on a number of things that are being fixed in the upcoming hotfix. I was just viewing their forum. It sounds like this hotfix will be worth waiting for.

Dave

Do you know if the broken antialiasing of aircraft with pbr material like PMDG , Maddog, 787, ect. will also get fixed?

Share this post


Link to post

The strange thing I have found if my FPS is down a bit if I hit P pause and wait when I un-pause my FPS are back up, I have a load of ORBX I found this after taking a loo break from the sim.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now