Sign in to follow this  
mgh

AVSIM Connection

Recommended Posts

AVSIM has been working well for some time now - although slowly at times.

 

However in the UK, it has again started not  connecting between 8 and 9 UTC in the morning.

 

Are others noticing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yes same here around 9-11 local time here. GMT+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


However in the UK, it has again started not connecting between 8 and 9 UTC in the morning.

 

Yesterday, got a 503 in that time frame too.

 

I have to laugh, because, every time I do get a 503, I think of "23-19!" from Monsters Inc.

 

"23-19!  23-19!"   :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here with repeated 503 Errors in between same time frame too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same in Ireland, can take up to ten attempts to make a connection in that timeframe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "Letters to the Editorial Staff of AVSIM" to "Hangar Chat". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.
Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums. See our image posting rules here.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic has been moved from "Letters to the Editorial Staff of AVSIM" to "Hangar Chat".

 

Jim,

 

I don't understand why this topic  moved and the other thread from a few months ago ("503 Service Unavailable") was left in the Letters to the Editorial Staff of AVSIM forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And the answer was given in that thread too .

The reason was that in that time period AVSIM is making their backup .

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any chance that we might see Tapatalk support in the future again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes same here around 9-11 local time here. GMT+1

Stockholm, Sweden is actually GMT+2 at the moment, as the rest of western Europe ex. UK and Portugal which is GMT+1  (Daylight saving time)

 

Soeren

Share this post


Link to post
Share on other sites

And the answer was given in that thread too .

The reason was that in that time period AVSIM is making their backup .

 

John

 

Has AVSIM only begun making backups at that time - i've only begun to notice this effect? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My experience is it has been like this since the hardware updates recently .

Don't forget for AVSIM it's the middle of the night for them .

For me it's taking 20 - 30 seconds to load pages ( on average ) at any time of day , so for me at least it has got worse since the hardware upgrades . Other advice was changing browser but I've tried that , makes no difference at all , also use a multi boot system ( XP , Vista and W7 ) .

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Don't forget for AVSIM it's the middle of the night for them .

 

None of my sites show down care where they are - so I don't think that's the cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you read the " other " thread mentioned above , this was the answer given as it is night time in the US ( so logical for them  to do this at that time ) , it's always going to be " day time " for someone else when they log on. As iI stated earlier this has become more apparent since the hardware update and especially so at 10:30 ( GMT+1 ) , something ( the 503 ) that I never had a " problem " with before .

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this