Sign in to follow this  
whoispankaj

Another xplane update is available

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

b7 is downloading as I type.  78MB with 256 space needed.  No release notes....

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up John, will try it out this evening

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not so fast... Seems to have broken FMS in my 777.....  Says no route selected when everything is set up and stepped through.

 

Testing before submitting report.

 

John

 

Update..... loaded 10.36... everything works

 

Loaded 10.40b7 again and same problem ... NO ROUTE SELECTED.  Bug report filed.

 

Update #2 -- I found my copy of 10.40b5 - Good to go.....  Always make backups... Forgot with b6, but it changed nothing from b5, so I'm good!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Over at the Org, there are others with different aircraft, finding that b7 is messing up their FMS.  I have submitted a bug report, but there is, just like last time, no information on the developer site.  Hoping b8 will be coming down soon.

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

This beta is better than b5 for me, and the purple halos seem to have disappeared. I haven't given it a full run with all my addons etc, but it looks better so far. I'm not sure what new features are in yet, awaiting the changelog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This beta is better than b5 for me

 

Tony - Have you been flying with any advanced FMS aircraft and have you noticed any "flashes" of light?  Somebody else said they were not having any problems.... maybe I'll roll it back (non-beta) and try it again.

 

John

 

Update ---- Same thing...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Have you been flying with any advanced FMS aircraft and have you noticed any "flashes" of light?

 

I don't have any advanced FMS aircraft, the most complex I have is the Saab 340. However, this seems to work fine. I didn't notice any flashing, but FPS still seems the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I don't have any advanced FMS aircraft

 

I think the majority of the problem is with the FMS in FF aircraft.  I have seen problems with my 777 and others have had problems with those FMS which, I assume, are pretty close to the real thing.  Hopefully, it will be corrected soon as I really do like my 777.

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the majority of the problem is with the FMS in FF aircraft.  I have seen problems with my 777 and others have had problems with those FMS which, I assume, are pretty close to the real thing.  Hopefully, it will be corrected soon as I really do like my 777.

 

John

 

i confirm also, serious issues with FMS plan after updating to b7. Worldliner 777  even with activated route there is always a warning of "NO ROUTE SELECTED" . Same goes with Jardesign 330 when autopilot is "ON",  plane doesnt follow the route

the weird part is that FlightFactor 350xwb is working perfectly. re-installed and re-activated the aircrafts didnt fix anything... this is a serious bug!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem with the Jar Design A320. It won't follow the flight plan. Hopefully there will be a fix quickly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still have the red and cyan lines around the edges of the plane and the horizon in b7...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was naively hoping there would be weather depiction improvements at some point, but I see there are still (only) 3 layers of cloud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was naively hoping there would be weather depiction improvements at some point, but I see there are still (only) 3 layers of cloud.

 

that was never the scope of this 10.4 update. The only weather update we get in 10.4 is that we now have functioning winds aloft, which is a big thing for a lot of people. They said more weather will and with 2-3 developers working on weather engines, things will change eventually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking at the list of 10.40b7 changes, I see this:

 

  • X-Plane no longer uses port 49002

Wondering if this might have anything to do with the FMS problem???

Someone out there knows the answer.

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking at the list of 10.40b7 changes, I see this:

 

  • X-Plane no longer uses port 49002

Wondering if this might have anything to do with the FMS problem???

Someone out there knows the answer.

John

 

No, they closed this port to fix some issues actually.

 

 

FMC problem (fixed for upcoming b8)

 

The XPLMSetFMSEntryLatLon() function is broken in beta 7. This causes the FMS of all FF757, FF777 and JRollon CRJ to not work, likely also the CIVA addon installed in some 737s and 727s from FlyJSim. It’s fixed for Beta 8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

its also Jar design Airbus 320 & 330 that FMS isn't working. So that  means we have to wait until beta 8 is out  to work property all these great aircraft's....Still don't understand why FlightFactor 350xwb works perfectly with out any issue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

its also Jar design Airbus 320 & 330 that FMS isn't working. So that  means we have to wait until beta 8 is out  to work property all these great aircraft's....Still don't understand why FlightFactor 350xwb works perfectly with out any issue...

I don't have the A350 but I believe the current version has an MCDU / FMS with very limited functionality, thus perhaps the reason why? The aircraft that have custom FMCs seem to be the ones affected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have the A350 but I believe the current version has an MCDU / FMS with very limited functionality, thus perhaps the reason why? The aircraft that have custom FMCs seem to be the ones affected.

yes , exactly this. A350 has still limited functionality with Sid/Stars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta 7 breaks the XPLMSetFMSEntryLatLon function.


All of CRJ, 777, 757 are effected by this problem, and very likely other airplanes with plugins.


Probably every single flight planner, GPS or external navigator plugin in the world is affected, too.


 


The problem is the dataref sim/cockpit/radios/nav_type not reflecting changes to GPS/FMS destinations. Autopilots being unable to follow a GPS/FMS route is a side effect of that.


We have identified the cause of the problem and coded a fix, which will be in Beta 8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this