Sign in to follow this  
wrightt80

747 v3 autopilot issue

Recommended Posts

After engaging the autopilot, it disengages after approximately 10 seconds.  I thought trim was the cause but it wasn't.  I've looked through the manuals but can't figure out what I'm doing wrong.  Help this rookie out (lol)

 

Matt Wright 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

HI Matt,

 

The only thing that should cause that to happen is a control input.  Do you have any hardware plugged in and can you try disconnecting that to see if it stops?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Matt,

 

OK then the issue is likely that the Controls are not Neutral with the keyboard.  Check the Status page (or Engine page depending on which option is set) and make sure all controls are at the Center.  I bet your Elevator is deflected

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue. I disabled the joystick in p3d settings but the autopilot still disconnected in 10 seconds. Where do i find the status page/ engine page?

 

 

Dino

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue. I disabled the joystick in p3d settings but the autopilot still disconnected in 10 seconds. Where do i find the status page/ engine page?

 

 

Dino

 

MCP panel. There is a button for status page

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still have this issue. I disabled joystick in p3d and unplugged it and still have the issue. How do i center the controls?

 

 

 

Dino

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still have this issue. I disabled joystick in p3d and unplugged it and still have the issue. How do i center the controls?

 

 

 

Dino

Full names in the PMDG forums please.

 

Using P3D it is really easy.  Go to the controls settings window and press the calibrate button.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is everyone here using FSUIPC?  I know the into guide says not to, however, I have not had issues with other PMDG aircraft while using FSUIPC.  I am using the "direct to FSUIPC axis option" which i think is preferred.  I was having same issues but could not really see any major axis that was not centered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is everyone here using FSUIPC?  I know the into guide says not to, however, I have not had issues with other PMDG aircraft while using FSUIPC.  I am using the "direct to FSUIPC axis option" which i think is preferred.  I was having same issues but could not really see any major axis that was not centered.

Yep i am using FSUIPC and having the same problems...I agree no issue with the 737 or 777 just the 747

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just updated p3d and fsuipc and still having this issue. I also calibrated the joystick in p3d. any thing else i should try?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just updated p3d and fsuipc and still having this issue. I also calibrated the joystick in p3d. any thing else i should try?

 

a workaround that fixed it for me is disable this setting:

fmc->menu->setup->pmdg options->simulation->next page(2/10)->ctl input with AP on

 

cheers

-andy crosby

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

a workaround that fixed it for me is disable this setting:

fmc->menu->setup->pmdg options->simulation->next page(2/10)->ctl input with AP on

 

cheers

-andy crosby

this fix seems to work for me..

 

thanks for the tip

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this