Djembe

VoxATC 7 Beta bugs

Recommended Posts

FSX VoxATC 7 BETA

 

I tried the beta and in my airport addons the IA seems to park and taxi on the default airport, not in the addon.

 

The default AI is correct, and before, with vox 6.52 no problem also.

Some problem with the Indexer i think.

Anyone have the same problem or find another bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

hmm indexer ran just fine for me?

obvious question, but did you download and run the correct version for your sim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here, Indexer stuck.

Will not run

What Simulator?

In my case the indexer run, but take the wrong AFCADs i think.

The indexer seems to stuck in some point, but if you wait it will finish.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FSX VoxATC 7 BETA

 

I tried the beta and in my airport addons the IA seems to park and taxi on the default airport, not in the addon.

 

The default AI is correct, and before, with vox 6.52 no problem also.

Some problem with the Indexer i think.

Anyone have the same problem or find another bug?

Same here. FSX

I tried reinstall and it wants me to register and of course I can't.

Share this post


Link to post
Share on other sites

P3D 3 version. How long is the wait?  I gave up after 10 mins.

Shouldn't be that long, mine was a Cpl of mins at most

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine has run fine also. Be sure that you uninstalled the previous version of Vox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Press enable,

 

Can hear the voices going through their test then it hangs on "Completing setup"

 

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

My indexer keeps hanging at system volume info.

Left it sitting now for half hour and clicked cancel.

Ticked all planes in the panel box and started my flight, seems to be working okay now, I can talk to atc and get replies.

Will do a flight in the next couple of days to see if it works.

Will keep you posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Different problem for me, but not a new one.   Hoping to revive this one with Tegwin.

 

PROBLEM: I cannot use all my IVONA voices.  

 

SIM: P3Dv3.4 (but hasn't worked since P3Dv2.5, same results)

 

BACKGROUND: This is the same situation as when I was using v6.52.    This is something that Tegwin went back and forth on me with for a couple of weeks until he went radio silent.     Funny thing is... the "test" at the beginning uses all the voices just fine.  Once I tuned to ATIS it eventually provides the usual "FATAL ERROR".    I even provided Tegwin links to the trial downloads of the voices I am using.   Some older voices work fine.   If I have ANY of the newer voices I purchased enabled in the voice assignments, VoxATC errors out during ATIS reading.  However, if I don't have any new voices assigned, I can do a full flight.

 

Voices that are OK include:

 

IVONA 2 Eric - US English male voice [22MHz]

IVONA 2 Jennifer - US English female voice [22MHz]

IVONA 2 Joey - US English male voice [22MHz]

IVONA 2 Kimberly - US English female voice [22MHz]

IVONA 2 Salli - US English female voice [22MHz]

 

Voices that cause FATAL errors include:

 

IVONA 2 Amy OEM - British female voice [22MHz]

IVONA 2 Brian OEM - British male voice [22MHz]

IVONA 2 Nicole OEM - Australian female voice [22MHz]

IVONA 2 Russell OEM - Australian male voice [22MHz]

 

ALL these voices "test" fine during the initialization of VoxATC in P3Dv3.4.  They also read fine when I use the "Speak" button in the VoxATC Voice Configuration tool.   So I know VoxATC programs CAN use them.

 

This problem became a showstopper for me and why I stopped using 6.52.   And I have no intention of using v7 if this isn't fixed.   I loved the product for years, but it's become frustrating because it's not been kept up to date while everything around it has progressed.

 

Lastly, nothing about this version should be given a major version change to 7.x.    I'm an I.T. Executive, and a developer, and this update is NOT a major update by any twist of the imagination.   It's a shame and feels like a let-down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Must be something with your system then. I have no problem with any of those voices you report in the latest Vox 6.

Agree totally with you about features. This is more of an update to version 6 than a major new pay version. If version 7 will cost money after the 60 days I will go back to version 6. No major difference there. 

 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just made a successful flight using the co-pilot feature and it seemed to be just the same as 6.52 apart from some phrase changes from ATC when approaching ILS capture.

 

Nice to have AI aircraft waiting for me to land, and when I am clear being told to line up and wait until I exit the runway. I have missed that!

 

Certainly not a major upgrade at first look.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And it will not be considered an update but a new product with a new price. I just got a reply from RC Simulations.

 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just made a successful flight using the co-pilot feature and it seemed to be just the same as 6.52 apart from some phrase changes from ATC when approaching ILS capture.

 

Nice to have AI aircraft waiting for me to land, and when I am clear being told to line up and wait until I exit the runway. I have missed that!

 

Certainly not a major upgrade at first look.

Did you notice if it used parallel runways or not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My indexer keeps hanging at system volume info.

Left it sitting now for half hour and clicked cancel.

Ticked all planes in the panel box and started my flight, seems to be working okay now, I can talk to atc and get replies.

Will do a flight in the next couple of days to see if it works.

Will keep you posted.

 

I do not understand

After install the voxatc panel in all your planes the installer work?

Anyway, contact the developer. Take adventage, now he answer emails! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you install the correct installer for your sim. There is a tab for v7 downloads with installers listed for specific simulators. I had the same issue until I made that discovery.

By the way, bugs I've noticed, include: Windows defender identifying the download as a virus, Fatal errors requiring disabling and re-enabling VOXATC, and flight services Opening a flight plan to an airport other than my destination airport. I use Active Sky 2016 and Unicom's report of airport conditions is more accurate now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything installed fine for me (P3DV3.4). The only problem I've encountered so far is being told by Departure (in the middle of the USA) to switch to 'Oceanic Center'.

 

I've notified Tegwyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not on the flight I just completed, no.

I just did a flight and it did use 2 runways, one for dep and one for arr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not understand

After install the voxatc panel in all your planes the installer work?

Anyway, contact the developer. Take adventage, now he answer emails! 

It's okay, it seems to work.

Only thing not working now is EZDOK camera and also discovered now that some of the switches in the QW RJ100 are not working.

Will need to delve deeper into this :smile:  :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought I had a problem with the voxpop voices, as they didnt appear to work in the voices setup app, while my ivona voices did.

A system reboot after installation was apparently necessary, as after that they worked fine :) K

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Must be something with your system then.

 

I obviously can't rule anything out myself under the circumstances.   You may be right.   But the fact that several other VoxATC tools CAN play the voices fine makes me think it's specific to the VoxATCServer app that reads back the information.   In fact, I have a new "error.log" file saved that clearly shows the app faulting during readback.  I just have nowhere to send it.    Basically the same information I sent Tegwin earlier this year before he disappeared.   I have no idea if v7 log provides any more detail to troubleshoot.    At least I can use IVONA voices very successfully with other applications.

 

Oh well.   Still hoping for the best on that... and a MORE FEATURED version of VoxATC -- some day.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now