Jump to content

Sign in to follow this  
Rockliffe

Over Exposed Textures

Recommended Posts

What are the example airports/locations payware or default? in the initial screenshots ... I will have a look in my setup


Best Regards,

Vaughan Martell - KDTW

Share this post


Link to post

If you are using a shader mod program like PTA, Envshade, or Tomatoshade, that could be it.  In PTA I had to adjust the terrain lighting and terrain saturation, specifically the ambient sunlight ratio and diffuse sunlight ratio values.

 


Bob Scott | AVSIM Forums Administrator | AVSIM Board of Directors

ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, eVGA 2080Ti XC Ultra, Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz, 5xSamsung SSD, eVGA 1KW PSU

SB XFi Titanium, optical link to Yamaha RX-V467, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro, PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post
54 minutes ago, w6kd said:

If you are using a shader mod program like PTA, Envshade, or Tomatoshade, that could be it.  In PTA I had to adjust the terrain lighting and terrain saturation, specifically the ambient sunlight ratio and diffuse sunlight ratio values.

 

What values did you use?


Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); Deepcool 240 AIO Cooler; 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win10 Pro (P3D V5 HF1); 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k;

 

Share this post


Link to post
6 hours ago, Nyxx said:

If it's not Bloom, then I would look at your monitor setting Howard. Google calibration and do it in a very dark room. Gammer, brightness or contrast need adjusting.

Hmm, well, it is a possibility Dave, but that would affect all sceneris, and it doesn't, it only affects photo textures.

 

5 hours ago, vonmar said:

What are the example airports/locations payware or default? in the initial screenshots ... I will have a look in my setup

 Hi Vaughan, all are addons. 1) Malaga 2) Gibraltar 3) Ibiza 4) Heraklion. I can't remember the individual devs, but they are all Aerosoft. I have also notice dit with freeware Spain photoscenery and other sceneries. 

 

1 hour ago, w6kd said:

If you are using a shader mod program like PTA, Envshade, or Tomatoshade, that could be it.  In PTA I had to adjust the terrain lighting and terrain saturation, specifically the ambient sunlight ratio and diffuse sunlight ratio values.

 

Bob, no PTA or Envshade. The issue was apparent straight from the initial install. I did in fact install Envshade later, to see if it would improve the situation but in fact, as expected, it exasperated things.

Edited by Rockliffe

Howard
P3Dv4, Asus Z170-A MB, i7-6700 Skylake @ 4.5ghz, Asus GTX1080ti 11Gb GPU, 16gb RAM@3200Mhz, SSD/1Tb+P3D.v4.4, SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Ocz 750 PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, 2 x 17" Dell @ 1920x1200. PFC Yoke, Warthog throttle system, Saitek combat pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post

I do not have the Aerosoft ( 1) Malaga 2) Gibraltar 3) Ibiza 4) Heraklion. ) .

But I took a look at the default Gibraltar and it was ok on my setup.

 

 


Best Regards,

Vaughan Martell - KDTW

Share this post


Link to post

Hi I only have one photo scenery installed and its Aerosoft Palma and it looks the same, maybe just a Aerosoft problem.

jim


thank you,Jim

Asus Prime Z270-P| I7700k@4.6| 16gDDR4 3000 VengLpx|

Corsair H115aio Cooler| Evga GeForce 1080gpu|Corsair Rm750

Share this post


Link to post

This is the reason why I have made Monthly PTA presets.

June has the less terrain Lighting and december the most. The vid at the bottom is from October with FranceVFR PR scenery.

See my topic at the PTA forum here at Avsim

 


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, jimimac said:

Hi I only have one photo scenery installed and its Aerosoft Palma and it looks the same, maybe just a Aerosoft problem.

jim

Hi Jim: Nope. Not restricted to Aerosoft. Happens in MegasceneryEarth as well as other photoscenery developers. I am running P3D on a color calibrated 43" 4k TV. It has to be a P3D issue since this didn't happen until 4.3 and onwards.


Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); Deepcool 240 AIO Cooler; 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win10 Pro (P3D V5 HF1); 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k;

 

Share this post


Link to post
22 hours ago, Mace said:

Have you tried changing some settings in the nvidia control panel, like gamma etc.?

Thanks Rhett, but that would simply change everything. The issue is specific to one particular type of scenery.


Howard
P3Dv4, Asus Z170-A MB, i7-6700 Skylake @ 4.5ghz, Asus GTX1080ti 11Gb GPU, 16gb RAM@3200Mhz, SSD/1Tb+P3D.v4.4, SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Ocz 750 PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, 2 x 17" Dell @ 1920x1200. PFC Yoke, Warthog throttle system, Saitek combat pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post
2 hours ago, jimimac said:

Hi I only have one photo scenery installed and its Aerosoft Palma and it looks the same, maybe just a Aerosoft problem.

jim

I thought that at one time, but it's across the board. All photosceneries. Paid and freeware.


Howard
P3Dv4, Asus Z170-A MB, i7-6700 Skylake @ 4.5ghz, Asus GTX1080ti 11Gb GPU, 16gb RAM@3200Mhz, SSD/1Tb+P3D.v4.4, SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Ocz 750 PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, 2 x 17" Dell @ 1920x1200. PFC Yoke, Warthog throttle system, Saitek combat pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post
56 minutes ago, pgde said:

Hi Jim: Nope. Not restricted to Aerosoft. Happens in MegasceneryEarth as well as other photoscenery developers. I am running P3D on a color calibrated 43" 4k TV. It has to be a P3D issue since this didn't happen until 4.3 and onwards.

Correct, it was fine, at least in my experience with all versions apart from 4.4 and 4.5. I may be wrong, but I can't remember it being an issue in 4.3


Howard
P3Dv4, Asus Z170-A MB, i7-6700 Skylake @ 4.5ghz, Asus GTX1080ti 11Gb GPU, 16gb RAM@3200Mhz, SSD/1Tb+P3D.v4.4, SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Ocz 750 PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, 2 x 17" Dell @ 1920x1200. PFC Yoke, Warthog throttle system, Saitek combat pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post

Hi Howard: The problem is especially severe in desert areas. Rather than looking like a tan desert, it looks like snow 😞

It used to be fine (I fly in predominately desert areas being in Tucson, so I know what it is supposed to look like) then something changed in 4.4 (or maybe 4.3). They are way overexposed. If I try to turn down the HDR brightness, everything gets dark but the desert is back..... I've also tried turning off HDR with no success.

Apparently, one can't get LM's attention to this. PTA doesn't -- with any preset (such as Adam's or Gerald's) -- help unless there is a setting for desert areas I don't know about. If anybody is a graphics expert, I am willing to try any suggestions. I would like to see what the photoscenery looks like outside of P3D -- is there anyway to convert a bgl to a viewable graphics format or directly display the bgl outside of P3D? Screen shots on request of the problem.

Edited by pgde

Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); Deepcool 240 AIO Cooler; 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win10 Pro (P3D V5 HF1); 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k;

 

Share this post


Link to post
49 minutes ago, pgde said:

I would like to see what the photoscenery looks like outside of P3D -- is there anyway to convert a bgl to a viewable graphics format or directly display the bgl outside of P3D? Screen shots on request of the problem.

Look in the /texture folder of the photoscenery (that may *not* be the P3D/texture subfolder) and you may find the texture file(s) in question.  If normal paint programs do not open them, you can always download GIMP and any plugins it requires, and view the textures that way.


Rhett

i7-8700k @ 5.0 ghz, 32 GB G.Skill TridentZ, 1080Ti, 32" BenQ, 4K res

Share this post


Link to post

They had to change rendering techniques when introducing PBR in 4.4. Most things play nice with it as there is hybrid rendering for conventional and PBR content, but color pallets that are being used by photosceneries don't. These issues need to be addressed by addon developers. There is nothing that can be done on end user side.

Edited by Evros

Share this post


Link to post
6 hours ago, Evros said:

They had to change rendering techniques when introducing PBR in 4.4. Most things play nice with it as there is hybrid rendering for conventional and PBR content, but color pallets that are being used by photosceneries don't. These issues need to be addressed by addon developers. There is nothing that can be done on end user side.

You probably did not read my reply ...


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    22%
    $5,540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...