Jump to content

Sign in to follow this  
KJConlon

Scenery Conflicts

Recommended Posts

I recently purchased LVFR KEYW airport and I am having flashing textures on the runway (and only the runway).  I am thinking that I have a scenery conflict some where but not sure where it is or how to find and address.  

Any thoughts?

 

Thanks

Kevin

 




-.- . ...- .. -.
Kevin Conlon
Pharmacist, Pilot and Parrot Head

I9-9900K  4.9GHz | RTX 2080 TI FE | 27" Asus Monitors x 3| MSI Z370 | Crucial M.2 NVMe 1TB | Samsung SSD 500GB x 2 | Toshiba HDD 2TB | WDC HDD 2TB | 32 GB DDR4 3600C17 | Windows 10

Share this post


Link to post

Freeware Littlenavmap in the Airport Information screen shows the bgls in use for that airport. That is how I track down conflicts like this.

  • Like 1

Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win7 Pro; 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k; P3D v4.5 HF2

 

Share this post


Link to post

I had an extream case that an airport add-on in Argentina cause gound texture go black somewhere in Marshall islands... I only figer it out by deactivate scenery by half per time.....

Share this post


Link to post

Flashing runway textures are less likely to be a scenery conflict than an issue with elevation or mesh.  If the addon doesn't have a cvx file then I suggest using ADE to add an airport flattening polygon and use that to solve any elevation problems.  I've used this technique on a few not well developed addons already. It takes five minutes. Simple.


Dan Downs KCRP

Share this post


Link to post
On 10/13/2019 at 4:24 PM, pgde said:

Freeware Littlenavmap in the Airport Information screen shows the bgls in use for that airport. That is how I track down conflicts like this.

I know this is a bit after the event. How do you find this? Where is it? There is nothing like that on mine: If I go to the airport on the map, it just gives weather, runways and co-ordinates on the split screen below it.

 


Intel i7 6700K @4.3. 32gb Gskill 3200 RAM. Z170x Gigabyte m/b. 28" LG HD monitor. Win 10 Home. 500g Samsung 960 as P3D home. GTX 1080 8gb.

Share this post


Link to post

I'm just curious if anybody has been able to fix the Key West LVFR conflict.  I have it right now


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 | 1080Ti 11GB | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM750x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post
Posted (edited)
3 hours ago, IanHarrison said:

I know this is a bit after the event. How do you find this? Where is it? There is nothing like that on mine: If I go to the airport on the map, it just gives weather, runways and co-ordinates on the split screen below it.

Here you go:  After installing LittleNavMap, ensure you have 'read' / loaded your scenery database (Scenery Library > Load scenery library).  then open the 'search' window (Alt +1).  In the airport tab of that window, type in the ident of the airport, in this example KEYW, and hit return.  In the (different) 'Information" window (Alt + 3), click the 'airport' tab and scroll all the way to the bottom.  You'll see an information area called 'Scenery'.  There you will find a list of all the relevant scenery files in use for that airport.  Those that are active are listed in a blue font (on my machine) and those that are inactive are black / greyed out.  Clicking on the blue, active scenery filename opens a separate (explorer) window where the file is located.  

Edited by joby33y
schpelling
  • Upvote 1

8700K OC'd 4.8 Ghz, MSI Z370 M5, 16GB Corsair 3200Mhz, ASUS Turbo GTX 1080Ti 11Gb, Samsung SSD's, GoFlight modules, Oculus Rift VR

 

 

Share this post


Link to post

Thanks for the assist joby33y!

  • Like 1

Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win7 Pro; 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k; P3D v4.5 HF2

 

Share this post


Link to post

Thanks for trying to help.

Unfortunately, it doesn't work.

I have loaded the scenery and seen that it has loaded.

The information screen appears, with the Airport tab.

Towards the bottom of the screen there is a heading "Scenery" but there is nothing. 

The next heading is Links. (Copy and Paste follows)


Scenery

Links

 

SkyVector

 

FlightAware

 

OpenNav


Intel i7 6700K @4.3. 32gb Gskill 3200 RAM. Z170x Gigabyte m/b. 28" LG HD monitor. Win 10 Home. 500g Samsung 960 as P3D home. GTX 1080 8gb.

Share this post


Link to post

Are you using xml-based airports (i.e. the 'new' way of adding airports)? If so, have you checked "Read Prepar3d XML add-on packages" on the Load Scenery Database screen? And, to see the entries for scenery you need to click on the airport of interest (like KEYW), then click as shown in other posts. The fact that you can't see the default base files under Scenery indicates something is wrong.


Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win7 Pro; 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k; P3D v4.5 HF2

 

Share this post


Link to post

FYI fix has been posted in the LVFR forum.  Just go there and download+run the file.  Good from there.  


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 | 1080Ti 11GB | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM750x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post
12 hours ago, pgde said:

Are you using xml-based airports (i.e. the 'new' way of adding airports)? If so, have you checked "Read Prepar3d XML add-on packages" on the Load Scenery Database screen? And, to see the entries for scenery you need to click on the airport of interest (like KEYW), then click as shown in other posts. The fact that you can't see the default base files under Scenery indicates something is wrong.

I am using both. And yes I have ticked XML and for good measure unused as well.

I have tried 2 payware and one standard airport and still there is absolutely nothing.

So yes, something is very wrong. I think I must delete the program and re-install it. perhaps something went wrong on installation..

Thanks, anyway.


Intel i7 6700K @4.3. 32gb Gskill 3200 RAM. Z170x Gigabyte m/b. 28" LG HD monitor. Win 10 Home. 500g Samsung 960 as P3D home. GTX 1080 8gb.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    10%
    $2,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...