Jump to content
Sign in to follow this  
richbonneau

Milviz King Air is RELEASED

Recommended Posts

I don't know of a King Air with PL21 that can SATCOM in a flight plan. I think it exists for other PL21 airplanes, but that might be a non-Collins workaround. The UNS-1 with Unilink worked like a champ and even included PDC. 

Personally, I am all for entering a flight plan once and not introducing fat finger error into the process. So flight planning and then downloading the same flightplan you filed with PDC updates by ATC is the best method. Maybe ADS-B In will add that capability in the future. 

Share this post


Link to post

Nice looking aircraft, not flown it yet. 
Also trying to set up the throttle quadrant and cant find a way on how to deal with it.
My throttles are in IDLE but I want to get into the GND detent. 
I use FSUIPC and the lowest value of my Saitek throttle leaves the throttle in IDLE but not the lower setting GND.

Thanks for helping (also registered for the Milviz forum, but not yet approved). 

Thanks.

Bye

Jan

 

Share this post


Link to post
10 hours ago, michaelth said:

To those having difficulties with the AP not following the FMS route: the CDU Legs page has a Sequence Auto/Inhibit setting. Click on the LSK to get "Auto" in green.

Thanks, I can confirm that I had sequencing set to auto but no luck.  I've posted on the milviz forum.


Dave

Current System (Running at 4k): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k, RTX2080ti, 55" Samsung Q80T, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, HP Reverb G2, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post

What I have to do is have INHIBIT set to green, then once in the air I select NAV and  then select AUTO, when its set to AUTO before take off it does not follow the plan.

 

-Paul

  • Like 1
  • Upvote 1

- Paul Cartier

Share this post


Link to post
1 hour ago, wells said:

No

Just out of curiosity, in modelling the PT-6 free-running turbine characteristics, were you able to achieve, for instance, proper FF variation ( NILL ) with prop rpm variations at fixed condition / throttle and altitude ?

Thx


Limited only by Imagination... 

 

 

Share this post


Link to post
15 minutes ago, pcartier1960 said:

What I have to do is have INHIBIT set to green, then once in the air I select NAV and  then select AUTO, when its set to AUTO before take off it does not follow the plan.

Thanks I'll give that a shot.


Dave

Current System (Running at 4k): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k, RTX2080ti, 55" Samsung Q80T, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, HP Reverb G2, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post

Fantastic bird MilViz. I am getting really bad flickering in the cockpit. I have tried all kinds of different display settings and nothing stops it. Anyway thank you and please enjoy some recovery time and Christmas.

 

Pete Richards 

  • Like 1

Pete Richards

Aussie born, Sydney ( YSSY ) living in Whitehorse, Yukon ( CYXY )

Windows 10 Pro loaded on a Sabrent 1TB Rocket Nvme PCIe 4.0, Ryzen 9 3900X, MSI MEG X570 Unify Motherboard,  EVGA GTX 1080ti FTW3, 64GB DDR4-3600 Trident Z NEO Series, 1TB Samsung 960 Pro NVMe for MSFS2020, 4TB Seagate BarraCuda HD, Corsair RMx 750W PSU, Corsair H115i Liquid cooling, NZXT H440 Case.

 

 

Share this post


Link to post
7 minutes ago, YukonPete said:

Fantastic bird MilViz. I am getting really bad flickering in the cockpit. I have tried all kinds of different display settings and nothing stops it. Anyway thank you and please enjoy some recovery time and Christmas.

 

Pete Richards 

What video card?  Any 3rd party shaders?  Envtex etc?

Vsync enabled?


| FAA ZMP |
| PPL ASEL |
| Windows 11 | MSI Z690 Tomahawk | 12700K 4.7GHz | EVGA GTX1080 Ti | 32GB 5600 MHz DDR5 | 500GB Samsung 860 Evo SSD | 2x 2TB Samsung 970 Evo M.2 | EVGA 850W Gold | Corsair 5000X |

 

 

Share this post


Link to post
5 minutes ago, ryanbatcund said:

What video card?  Any 3rd party shaders?  Envtex etc?

Vsync enabled?

1080Ti with no 3rd party shaders. I have tried with and without Vsync and it makes no difference. I get a flicker every 1-2 seconds


Pete Richards

Aussie born, Sydney ( YSSY ) living in Whitehorse, Yukon ( CYXY )

Windows 10 Pro loaded on a Sabrent 1TB Rocket Nvme PCIe 4.0, Ryzen 9 3900X, MSI MEG X570 Unify Motherboard,  EVGA GTX 1080ti FTW3, 64GB DDR4-3600 Trident Z NEO Series, 1TB Samsung 960 Pro NVMe for MSFS2020, 4TB Seagate BarraCuda HD, Corsair RMx 750W PSU, Corsair H115i Liquid cooling, NZXT H440 Case.

 

 

Share this post


Link to post
21 minutes ago, YukonPete said:

1080Ti with no 3rd party shaders. I have tried with and without Vsync and it makes no difference. I get a flicker every 1-2 seconds

Have you tried disabling P3D's fullscreen optimizations? That fixed it for me.

Prepar3D v4 Properties>Compatibility>Disable fullscreen optimizations.

  • Upvote 1

John Moore

Milviz Production Manager (posts are of my own opinion)

Share this post


Link to post
3 hours ago, Milviz said:

There are a ton of videos on youtube that walk you through actual procedures.  These will, for the most part, work with our baby.

Thanks for this great model. Could you post a few links to recommended videos?

Peter


(MSFS 2020, i7-10700KF, GTX 3080, 32 GB ram)

Share this post


Link to post

 

 

  • Upvote 1

Please contact oisin at milviz dot com for forum registration information.  Please provide proof of purchase if you want support.  Also, include the username you wish to have.
 

Share this post


Link to post

This is pretty close.  there are 3 of them.  Yeah, it's in french but... he shows you what he's doing.


Please contact oisin at milviz dot com for forum registration information.  Please provide proof of purchase if you want support.  Also, include the username you wish to have.
 

Share this post


Link to post

Hi,

First class product for sure. Hovewer, would it be possible to increase the 3d poly count of the rounded switches? They look a bit outdtated... Other parts of the virtual cockpit are fantastic.

  • Upvote 1

Matej Stavanja

Share this post


Link to post
1 hour ago, YukonPete said:

1080Ti with no 3rd party shaders. I have tried with and without Vsync and it makes no difference. I get a flicker every 1-2 seconds

I have a 1080ti and no 3rd party shaders either.   I'm getting no flickering in the VC

i'm running nvidia driver version 441.08.

Make sure your negative LOD bias is set to Clamp in your driver settings.


Rhett

i7-8700k @ 5.0 ghz, 32 GB G.Skill TridentZ, 3080Ti, 32" BenQ, 4K res

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...