Jump to content

mpo910

Anyone else getting a little tired of LM?

Recommended Posts

3 hours ago, Peter Z KCLE_EDDN said:

I can’t wait to update this weekend, although I’m a bit nervous because v5 works so smoothly on my system. I know it may sound over the top, but this is the best any sim ever ran on any of my systems since FS98. 

I understand the frustration some have, I’ve been there many times 😉 I’m predominantly a commercial study level aircraft simmer, and for me the smoothness combined with Activesky is the best offering currently. 

Now I’ll be making a pot of coffee and take the plunge 😎 and will switch to a different beverage if I mess up.....

Cheers,

Pete

Hallo Peter, i´am quite sure you will not be disapointed, if you upgrade properly


Bernd

P3D V5.1 -  PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz HT off, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, 2xM2 SSD, Skalarki HomeCockpit and Jeehell FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA and OrbX

Share this post


Link to post

I’m reasonably happy with 5.1. 
 

There’s still lots of little things to work on and optimize but I feel like this is the first v5 iteration that truly feels like it’s ready for prime time. 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post

Yeah, I've been quite happy with 5.1. I've had great performance from it (compared to 4.5) to the point where I am reluctant to upgrade to the latest patch fearing it'll break add ons. 


Richard Johansson

Share this post


Link to post
44 minutes ago, B777ER said:

I am embarking right now on the 4.5 to 5.1 transition. It's like going to the dentist. Can't wait for it to be over with. I'll see you all on the other side. 

Will be watching your upcoming posts, Eric! 

Share this post


Link to post
32 minutes ago, BerndB said:

Hallo Peter, i´am quite sure you will not be disapointed, if you upgrade properly

Danke Dir Bernd 👍 Werd’s heute Abend updaten!


PC specs: i7-9700K oc 4.7GHz, Asus TUF Z390,16GB 3200 Gskill Ripjaws, Nvidia RTX2080

Share this post


Link to post

Personally I've had some ups and downs with 5.1, that's for sure. I find its performance is not consistently as good as I had hoped, with some areas performing rather badly with major stutters when in v4.5 these areas did not have these problems. I think it might be due to the vastly updated vector scenery in v5 compared to v4, but frankly if that's not it I have no idea why the sim gets so choppy in these areas. Other than that, though, I do like v5 much more than v4. I vastly prefer the lighting, specifically. The other day I happened to compare, by chance Samscene Osaka in v4 and v5, and was struck by the enormous difference in depiction of the two. v5 looks a lot more realistic to me. And with HF1, a lot of the initial issues I had with popping textures in front of EA appear to have been resolved... So I'm generally quite pleased as of right now... But let's see. I've only barely begun installing my addons into v5, so there's still plenty of room for things to go awry.


Benjamin van Soldt

Windows 10 64bit - i5-8600k @ 4.7GHz - ASRock Fatality K6 Z370 - EVGA GTX1070 SC 8GB VRAM - 16GB Corsair Vengeance LPX @ 3200MHz - Samsung 960 Evo SSD M.2 NVMe 500GB - 2x Samsung 860 Evo SSD 1TB (P3Dv4/5 drive) - Seagate Barracuda 2TB 7200RPM - Seasonic FocusPlus Gold 750W - Noctua DH-15S - Fractal Design Focus G (White) Case

Share this post


Link to post
26 minutes ago, Benjamin J said:

Personally I've had some ups and downs with 5.1, that's for sure. I find its performance is not consistently as good as I had hoped, with some areas performing rather badly with major stutters when in v4.5 these areas did not have these problems. I think it might be due to the vastly updated vector scenery in v5 compared to v4, but frankly if that's not it I have no idea why the sim gets so choppy in these areas. Other than that, though, I do like v5 much more than v4. I vastly prefer the lighting, specifically. The other day I happened to compare, by chance Samscene Osaka in v4 and v5, and was struck by the enormous difference in depiction of the two. v5 looks a lot more realistic to me. And with HF1, a lot of the initial issues I had with popping textures in front of EA appear to have been resolved... So I'm generally quite pleased as of right now... But let's see. I've only barely begun installing my addons into v5, so there's still plenty of room for things to go awry.

In between I got several DXGI Hung errors with CTD since V5.1 HF1. Regardless VR or non VR. Do you have them too?

Marcus

Share this post


Link to post
5 minutes ago, mpo910 said:

In between I got several DXGI Hung errors with CTD since V5.1 HF1. Regardless VR or non VR. Do you have them too?

Marcus

Sorry to read that Marcus.

The few new posts that I have read here and at LM forum are not about CTD’s.

Btw : does your AA work ?


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 14 cores @ 4.7 - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Inno3D RTX3090 X4 iCHILL 24 Gb - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Inno3D RTX 3090 X3 iCHILL 24 Gb  - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
13 minutes ago, mpo910 said:

In between I got several DXGI Hung errors with CTD since V5.1 HF1. Regardless VR or non VR. Do you have them too?

Marcus

Ive not installed any third party aircraft yet or done a flight longer than 15 minutes, so really haven’t done any stress testing of any kind. Sometime over thanksgiving I’m sure that I’ll have at least the PMDG 737 or 747 installed, so I’ll let you know if anything bad happens... I’ve really been wanting to try RJTT-RJOO since I’ve done that flight in v4.5 and performance was pretty bad. Curious to see how v5.1 will handle it.

EDIT: Actually, come to think of it, I had one back in v5.0 HF2. I had installed FSDT KLAX, MSE SoCal and OrbX KBUR (with PBR enabled). As I was flying with the F22 towards KBUR I got the CTD. Stopped happening when I disabled KBUR PBR. Unfortunate I had to do that, but as long as I have a GTX1070, I think that will be the status quo...


Benjamin van Soldt

Windows 10 64bit - i5-8600k @ 4.7GHz - ASRock Fatality K6 Z370 - EVGA GTX1070 SC 8GB VRAM - 16GB Corsair Vengeance LPX @ 3200MHz - Samsung 960 Evo SSD M.2 NVMe 500GB - 2x Samsung 860 Evo SSD 1TB (P3Dv4/5 drive) - Seagate Barracuda 2TB 7200RPM - Seasonic FocusPlus Gold 750W - Noctua DH-15S - Fractal Design Focus G (White) Case

Share this post


Link to post
40 minutes ago, mpo910 said:

In between I got several DXGI Hung errors with CTD since V5.1 HF1. Regardless VR or non VR. Do you have them too?

Marcus

Marcus, yes I got a few of those too, but then Ive not had the problem again since. K


Kevin Firth - i9 10850K @5.2; Asus Maximus XII Hero; 32Gb Cas14 3200 DDR4; RTX2080Ti

Beta tester for: UK2000; JustFlight; VoxATC; FSReborn; //42

Share this post


Link to post

I just installed this v5.1 HF1 (complete reinstall) and it works like a charm. Not a single issue so far. Good job LM !

Share this post


Link to post
25 minutes ago, kevinfirth said:

Marcus, yes I got a few of those too, but then Ive not had the problem again since. K

Did you change something to avoid it? I mean....did you found the cause and could get rid of it?

Marcus

Share this post


Link to post
1 minute ago, mpo910 said:

Did you change something to avoid it? I mean....did you found the cause and could get rid of it?

Marcus

No I've just had it again.  Default F35 loads ok, as soon as I try to select a non default vehicle I get DXGI?  And with an a/c that I just flew in a different scenario!

Edited by kevinfirth

Kevin Firth - i9 10850K @5.2; Asus Maximus XII Hero; 32Gb Cas14 3200 DDR4; RTX2080Ti

Beta tester for: UK2000; JustFlight; VoxATC; FSReborn; //42

Share this post


Link to post
9 minutes ago, kevinfirth said:

No I've just had it again.  Default F35 loads ok, as soon as I try to select a non default vehicle I get DXGI?  And with an a/c that I just flew in a different scenario!

Exact what I found out too. Load in F22 stock...no issue. Load in A330...DXGI Hung....Load in Stock first and wait till loaded (at gate for instance) and after that change vehicle to A330......no issue...at least at my prior flight. I will test this again.

UPDATE TEST 2

Again it worked without DXGI Hung ctd if you load in a stock plane first and after that a Addon Airplane

After couple of minutes CTD again

Marcus

Edited by mpo910
TEST 2 Update

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...