Sign in to follow this  
adi518

Sweetfx 1.5 is released

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

hmm...I'd love to try this, but so far, my fsx refuses to run on any version.

Share this post


Link to post

I will explain why this can happen.

 

Sometimes, when you close fsx abruptly, it will corrupt the sfx files. Re-installing sfx files fixes the problem in a jiffy. When that happens you get a CTD without any msg.

 

It's important then, to backup your sfx settings file every now and then, because when things go bad, that file is the number one suspect to go corrupt and then you will lose all of your settings (if you had any custom ones).

Share this post


Link to post

hmm, interesting. I will have to investigate that one. Would love to get this working.

Share this post


Link to post

You will. I've yet to come across someone who couldn't get it to work, either dx9 or dx10. It works. :)

Share this post


Link to post

 

 


it will corrupt the sfx files

 

What are the sfx files and where are they located for me to back it up?

Share this post


Link to post

It's an abbreviation: sweetfx = sfx. ;)

 

The only file you have to back up is the 'settings' files. All other files never get modified and can be reinstalled at any given time.

Share this post


Link to post

The previous version of SWFX (1.4) was working perfectly with FSX.

 

Installed 1.5 earlier this evening & now FSX won't even start - gets to the load screen then just drops back to the desktop.

 

Anybody having a similar experience?   :wacko:

Share this post


Link to post

^Thats exactly what happens to me with previous versions.

Share this post


Link to post

I decided to stay away from Sweet FX. I like to minimize my sim, and bring it down to a windowed mode....sweet fx always crashes my sim at that point.

Share this post


Link to post

The previous version of SWFX (1.4) was working perfectly with FSX.

 

Installed 1.5 earlier this evening & now FSX won't even start - gets to the load screen then just drops back to the desktop.

 

Anybody having a similar experience?   :wacko:

Yes one time this happened to me and it appeared that the file SweetFX_preset had wrong wording inside it.

make sure it reads  #include "SweetFX_settings.txt" 

 

This can be changed to any preset you want, but make sure to follow the same format. Not sure if this applies to your case!

Share this post


Link to post

I just tried it myself and it works without hassle. I copied over all the new files aside for the 'settings' file which is v1.4. 1.5 is said to be backward compatible down to sfx settings v1.0 so indeed it does work. I was testing in dx9.

Share this post


Link to post

I have never been able to get it to work.  I tried SFX twice I just get black screens.  Does it work with multiple screens (undocked windows) because I think that is the problem in my setup.

Share this post


Link to post

Just tried it myself (several times, reading and re-reading) and it simply refuses to let FSX get any further than loading. I just get a nice clean desktop!

Given up, back to Shade. :pardon:

Share this post


Link to post

Can you open a window in the second monitor in FSX without  the FPS not dropping to the teens using this version?

Share this post


Link to post

SFX can also crash if you have compatibility mode ON in your fsx shortcut.

Share this post


Link to post

Is this an update for ENB? Sorry if I am asking a stupid question!

 

I cannot start DX10 with my FSX, what can I do with my FSX files to let it start up with DX10?

Share this post


Link to post

ENB is an obsolete product that is somewhat similar to sweetfx. Sweetfx is more stable and still get updated from time to time.

 

Do you get an error msg? Is this with sfx installed? Need more details to help you out.

Share this post


Link to post

I have never been able to get it to work.  I tried SFX twice I just get black screens.  Does it work with multiple screens (undocked windows) because I think that is the problem in my setup.

Sorry for this double post.

 

I just read in another thread that SMAA applied via sfx can cause this. I didn't experience it myself when I went dx10 couple times but it's possible in certain setups that it is the culprit.

 

Btw, everyone should realize that if you have AA turned On in NVI, it has to be Off in NV control panel (i.e., fsx profile set to default!) and also Off in sfx. Otherwise you may stress your gpu unnecessarily and in some cases experience lower fps without figuring out why!

Share this post


Link to post

 

 


Btw, everyone should realize that if you have AA turned On in NVI

Please read my reply to you in another post. AA does not work in FSX if it is forced through NI when using DX10. AA in NI should be set to App controlled. You are probably confusing new users to DX10.

Share this post


Link to post

Yes, you're correct. You replied to the wrong thread, I think.

Share this post


Link to post

No, I replied here on purpose. You must remember that there are a lot of new users to DX10, and conflicting info can cause utter confusion. Then you end up with lots of people posting on here asking why AA does not work in FSX. If you see what I mean :)

Share this post


Link to post

Sorry for this double post.

 

I just read in another thread that SMAA applied via sfx can cause this. I didn't experience it myself when I went dx10 couple times but it's possible in certain setups that it is the culprit.

 

Btw, everyone should realize that if you have AA turned On in NVI, it has to be Off in NV control panel (i.e., fsx profile set to default!) and also Off in sfx. Otherwise you may stress your gpu unnecessarily and in some cases experience lower fps without figuring out why!

 

OK thanks, I might give it another go.

Share this post


Link to post

No, I replied here on purpose. You must remember that there are a lot of new users to DX10, and conflicting info can cause utter confusion. Then you end up with lots of people posting on here asking why AA does not work in FSX. If you see what I mean :)

 

Ok, good. :)

 

Hmm.. all mind that DX10 has a different AA setup. You should still not have AA applied where it needn't be.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this