Jump to content

Sign in to follow this  
ideoplastic

Henrik Nielsen Ships

Recommended Posts

Has anyone managed to get them working on P3D v4.5 ? Have installed them (standard install) but cannot see any ship traffic. Had them on previous versions working OK. Feedback appreciated.

  • Like 1

Joaquin Blanco

Intel Core i7 4790K Haswell overlocked to 4.4GHz, Corsair Hydro Series H75 Liquid Cooler, Asus Z97-K Motherboard, 16GB Corsair/Crucial/Samsung PC3-12800 1600MHz DDR3, GeForce GTX 970 4GB, Samsung 1 840 EVO SSD, 1 1TB 860 EVO, 1 2TB 860 EVO, FSP Premium Grade 750W PSU.250GB

 

 

 

Share this post


Link to post
8 minutes ago, ideoplastic said:

Has anyone managed to get them working on P3D v4.5 ? Have installed them (standard install) but cannot see any ship traffic. Had them on previous versions working OK. Feedback appreciated.

They've worked on every version.   Currently still work in P3D 4.5.   Maybe its an addon.xml issue?  

  • Like 1

Jason Weaver - WestWind Airlines; FlyUK Airlines; VirtualUnited.org

5.jpg

Banner_MJC12.png

Share this post


Link to post

Yes, I also have them working in P3D 4.5. I think you must have a local issue. 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Thanks for the replies, I didn't install them with an addon.xml  is there a template for this somewhere?

Thanks

 


Joaquin Blanco

Intel Core i7 4790K Haswell overlocked to 4.4GHz, Corsair Hydro Series H75 Liquid Cooler, Asus Z97-K Motherboard, 16GB Corsair/Crucial/Samsung PC3-12800 1600MHz DDR3, GeForce GTX 970 4GB, Samsung 1 840 EVO SSD, 1 1TB 860 EVO, 1 2TB 860 EVO, FSP Premium Grade 750W PSU.250GB

 

 

 

Share this post


Link to post

Did you remember to turn up the ship traffic to at least 10% in your settings? 

Where have you got them installed at the moment?

 


Ian S

38.jpg

Share this post


Link to post
Posted (edited)

I just installed them as per instructions on the package, boats to boats folder in simobjects and other files in the scenery/world. Ship's traffic at 25%

Edited by ideoplastic
add more info

Joaquin Blanco

Intel Core i7 4790K Haswell overlocked to 4.4GHz, Corsair Hydro Series H75 Liquid Cooler, Asus Z97-K Motherboard, 16GB Corsair/Crucial/Samsung PC3-12800 1600MHz DDR3, GeForce GTX 970 4GB, Samsung 1 840 EVO SSD, 1 1TB 860 EVO, 1 2TB 860 EVO, FSP Premium Grade 750W PSU.250GB

 

 

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Hi,

as example you can use this: ( You have to set your correct path! )
also you can not use any AI traffic from FSX ! so its not working.

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<SimBase.Document Type="AddOnXml" version="3,3" id="add-on">
  <AddOn.Name>Global_AI_Ship_Traffic</AddOn.Name>
  <AddOn.Description>Global_AI_Ship_Traffic</AddOn.Description>
  <AddOn.Component>
    <Category>SimObjects</Category>
    <Path>J:\Global_AI_Ship_Traffic\Simobjects\Animals</Path>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>SimObjects</Category>
    <Path>J:\Global_AI_Ship_Traffic\Simobjects\Boats</Path>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Effects</Category>
    <Path>J:\Global_AI_Ship_Traffic\Effects</Path>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Sound</Category>
    <Path>J:\Global_AI_Ship_Traffic\Sound</Path>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>J:\Global_AI_Ship_Traffic\scenery\world</Path>
    <Name>Global_AI_Ship_Scenery</Name>
    <Layer>176</Layer>
  </AddOn.Component>
</SimBase.Document>

[\SPOILER]

Edited by Alti

Share this post


Link to post

Thank for the xml Alti, much appreciated. Will implement it and let you know.

 

 


Joaquin Blanco

Intel Core i7 4790K Haswell overlocked to 4.4GHz, Corsair Hydro Series H75 Liquid Cooler, Asus Z97-K Motherboard, 16GB Corsair/Crucial/Samsung PC3-12800 1600MHz DDR3, GeForce GTX 970 4GB, Samsung 1 840 EVO SSD, 1 1TB 860 EVO, 1 2TB 860 EVO, FSP Premium Grade 750W PSU.250GB

 

 

 

Share this post


Link to post

It worked like a dream, ships are now appearing in the sim. 

Thanks

 

 

 


Joaquin Blanco

Intel Core i7 4790K Haswell overlocked to 4.4GHz, Corsair Hydro Series H75 Liquid Cooler, Asus Z97-K Motherboard, 16GB Corsair/Crucial/Samsung PC3-12800 1600MHz DDR3, GeForce GTX 970 4GB, Samsung 1 840 EVO SSD, 1 1TB 860 EVO, 1 2TB 860 EVO, FSP Premium Grade 750W PSU.250GB

 

 

 

Share this post


Link to post

thats fine, have fun with it, try to land on some ships with the helicopter!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
On 7/3/2019 at 3:43 PM, Alti said:

thats fine, have fun with it, try to land on some ships with the helicopter!

...in Prepar3D no problem at all :biggrin:.

 

And be aware, that you cannot grab the most up to date ships package from Henrik Nielsen on avsim library anymore !!!

 

But you can get it on  flightsimnorway.com  for free as well.  It's now called " Global AI Ship Traffic v2 - from September 21th 2019.

Edited by KBUR

Share this post


Link to post

Just came across this, never heard of it before. Pretty cool package! However, is there a way to remove default ships so only those in this package show up? 


Kyle

pmdg_trijet.jpg

Share this post


Link to post
23 minutes ago, pvupilot said:

is there a way to remove default ships so only those in this package show up? 

Go to your Lockheed Martin\Prepar3D v4\Scenery\World\scenery folder, find the files:

trafficBoats.bgl
trafficCarriers.bgl

Rename them to .OFF

  • Like 1

Ryzen 3700X 4.4GHz(PBO) / Gigabyte AB350 Gaming 3 / ASUS GTX 1070 O8G / 32GB Corsair Vengeance 3200 MHz / triple monitor

WIN 10 Pro + P3Dv4 + PTA + EnvTex + FS Global Ultimate NG + ORBX + ASP4 + Rex SF 3D + ChasePlane

Share this post


Link to post
On ‎7‎/‎2‎/‎2019 at 1:54 PM, ideoplastic said:

I just installed them as per instructions on the package, boats to boats folder in simobjects and other files in the scenery/world. Ship's traffic at 25%

As you have it now working with the add-on.xml, you might not be interested anymore, but the reason the classic installation did not work is simple: you have to tell your simulator where your ships are and as such, you have to specify the folder of the ships in your simobjects.cfg (or directly inside the prepar3d.cfg).


Greetings, Chris

Intel i7-8700K@5.0GHz, 2x16GB 3200MHz CL14 RAM, Gigabyte AORUS 1080Ti, Windows 10 Home 64bit, Prepar3D 4.5

Share this post


Link to post

Hello Chris,

I believe the classic installation works fine. You don't have to tell where the ships are because you just add them to an existing folder. Same for the scenery, effects and sound files. You don't have to create and declare a new folder.

  • Like 1

Best regards,
David Roch


Intel 9900K@5.1, Asus Maximus XI Formula, 32Gb G.Skill TridentZ 4133 CL17, EVGA RTX 2080 Ti XC ULTRA GAMING, 3x SSD Samsung 970 Pro M.2, Corsair 1600W PSU & 49" 4K TV monitor@30fps.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...