Jump to content

Sign in to follow this  
Wiss

Blurries continue with P3D v4.4

Recommended Posts

Hello everybody

Today I downloaded and upgraded Prepar3D from 4.3 to 4.4 by using the tutorial posted in this forum. I updated all client, content and scenery. In the following link I described many problems with blurries that started when I upgraded from 4.2 to 4.3.

https://prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6322&t=120861

I had high hopes that 4.4 would solve these problems, but unfortunately they continue. I attach here a screenshot of a freshly loaded scenario, where I haven't moved from the starting place, but still blurry textures can be seen.

Any ideas?

AmaYoA3.jpg


Luis Donoso

Share this post


Link to post
48 minutes ago, Wiss said:

Any ideas?

 

What are your specs?   Resolution?   Refresh rate?

  • Like 1

Rhett

i7-8700k @ 5.0 ghz, 32 GB G.Skill TridentZ, 1080Ti, 32" BenQ, 4K res

Share this post


Link to post

'Blurries' doesn't have to be P3D's fault! But I guess (as usual) that it's easier to be gunning for the software developer, than to look inwards with a critical eye... 

It could just as easily be contributed to other factors, including bottlenecks in software and/or hardware setup. Without knowing your specs and setup, it's difficult to advice you effeciently...

  • Like 7

Best regards,
--Anders Bermann--
____________________
Scandinavian VA

Pilot-ID: SAS2471

Share this post


Link to post

You can do this:

put this line in your prepar3d.cfg with a text editor in the TERRAIN section of the file:

[TERRAIN]
TEXTURE_SIZE_EXP=10

 

You can find the prepar3d.cfg here: c:/user/AppData/roaming/Lockeed Martin/Prepar3d v4/prepar3d.cfg

 

Be Aware that you need more Memory on your graphic gard with this Setting then without it

Share this post


Link to post

Anyone else notice you can't read the text in the upper left of the image?  It's all blurred.  I've checked mine and it's crystal clear, easy to read.

  • Upvote 1

Ed Wilson

Mindstar Aviation
My Playland - I69

Share this post


Link to post
2 hours ago, redchiefnr1 said:

You can do this:

put this line in your prepar3d.cfg with a text editor in the TERRAIN section of the file:

[TERRAIN]
TEXTURE_SIZE_EXP=10

 

You can find the prepar3d.cfg here: c:/user/AppData/roaming/Lockeed Martin/Prepar3d v4/prepar3d.cfg

 

Be Aware that you need more Memory on your graphic gard with this Setting then without it

I also used this "recommended tweak with =9 instead of 10. I just saw that this tweak has bin remonved from the official Learning Center P3D at "Getting Help - Advanced Configuration". There are much less "tweaks" as before 4.4 came out. Did you noticed it? I don´t know if this TSE Tweak bacome Useless. Someone else know? Regards, Marcus

Share this post


Link to post

Try reducing the autogen draw distance a level.


Nick Hatchel

"Sometimes, flying feels too godlike to be attained by man. Sometimes, the world from above seems too beautiful, too wonderful, too distant for human eyes to see …"
Charles A. Lindbergh, 1953

System: Custom Watercooled--Intel i7-8700k OC: 5.0 Ghz--Gigabyte Z370 Gaming 7--EVGA GTX 1080ti Founders Edition--16GB TridentZ RGB DDR4--240GB SSD--460GB SSD--1TB WD Blue HDD--Windows 10--55" Sony XBR55900E TV--GoFlight VantEdge Yoke--MFG Crosswind Pedals--FSXThrottle Quattro Throttle Quadrant--Thrustmaster Warthog HOTAS--TrackIR 5--VRInsight MCPii Boeing

Share this post


Link to post
7 hours ago, Wiss said:

Hello everybody

Today I downloaded and upgraded Prepar3D from 4.3 to 4.4 by using the tutorial posted in this forum. I updated all client, content and scenery. In the following link I described many problems with blurries that started when I upgraded from 4.2 to 4.3.

https://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?p=185309#p185309

I had high hopes that 4.4 would solve these problems, but unfortunately they continue. I attach here a screenshot of a freshly loaded scenario, where I haven't moved from the starting place, but still blurry textures can be seen.

Any ideas?

AmaYoA3.jpg

What are your PC specs

Share this post


Link to post

I look at the original image provided, which is at 1920x1028... the entire image is fuzzy.  Even the aircraft.  If they had a higher resolution image and this one is compressed down to HD size... I still would not expect the blurriness I see in the image.


Ed Wilson

Mindstar Aviation
My Playland - I69

Share this post


Link to post

Seems there is also no autogen loading. I had this issue and updating orbx libs solved it

Edited by ckyliu

ckyliu, proud supporter of ViaIntercity.com. Find my spec and settings in "About me" on my profile.

support1.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    17%
    $4,475.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...