Search the Community

Showing results for tags 'power'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Member Forums
    • Welcome New Members!
    • Help Using the AVSIM Forums
    • Help Creating an AVSIM Account and Logging on to AVSIM
  • AVSIM Fixed Based Operations (FBO)!
    • Hangar Chat
    • Virtual Reality (VR) Hardware and Games
    • Letters to the Editorial Staff of AVSIM
    • In Memoriam of Tom Allensworth
    • All About Us
    • Crash To Desktop (CTD) Forum
    • The Bargain Hunter's Shack
    • Classified Ads | Want Ads | Swap Meet
    • AVSIM's Round the World Race Forum
    • Review Feedback
    • The File Library General Forum
    • The Focus on Freeware Forum
    • Flight Sim & Aviation User Stories
    • In Memoriam
  • FlightSimExpo 2018
    • FlightSimExpo 2018 Discussions
  • FlightSimCon 2018
    • FlightSimCon 2018 Discussions
  • Microsoft Flight Simulator Forums
    • MS FSX | FSX-SE Forum
    • The Microsoft Flight Forum
    • The FS2004 (FS9) Forum
    • Flight Simulator Tips and Tricks
    • Shared Cockpits | Multi-Player Forum for FSX | FSX-SE | P3D
    • MS FSX | FSX=SE | P3D Simconnect Forum
    • MS FSX Missions Forum
    • MSFS Aircraft and Panel Design Forum
    • MSFS Scenery Design Forum
    • The Paint Shop - The Aircraft Painter's Forum
    • Mesh Scenery Design
    • TTools for MSFS Forum
    • Add On Developer's Forum
    • DX-10 Discussions, Hints and Help
  • The Prepar3D Forums
    • The Prepar3d Forum
    • Prepar3D Tips, Tricks and How To's
  • The X-Plane Forums
    • X-Plane Tips and Tricks
    • The X-Plane General Discussions Forum
    • The X-Plane Scenery Forum
    • The X-Plane Aircraft & Panel Design Forum
    • X-Plane Addons
    • X-Plane Add-On Developer's Forum
  • Simulator Screen Shots, Real Aviation Photos, & Videos
    • The AVSIM Screen Shots Forum
    • Real Aviation Photos
    • Aviation and Flight Sim Video Forum
  • Hardware & Operating Systems Discussions
    • WIN10 OS Forum
    • WIN8 OS Forum
    • The Win7 OS Forum
    • MOBO | RAM | CPU | HDD | SSD | Desktops | Laptops
    • Monitors | Multi-Monitors | Video Cards | Drivers
    • Hardware Controllers | Joysticks | Drivers
    • Networks | WIFI | Routers | Ethernet | DSL | Cable Modems
  • Commercial Support Forums (Official)
    • The PMDG Support Forum
    • FS2Crew Support Forum
    • FSFX Packages Support Forum
    • Mindstar Aviation Support Forum
    • The RealityXP Support Forum
    • The Official DX10 Scenery Fixer Support Forum
    • The Multi-Crew Experience (MCE) Support Forum
    • Virtual Avionics Support Forum
    • Lorby-SI Support Forum
    • Pilot2ATC Users Forum
    • Propair Flight Official Support Forum
    • Icarus Development Forum
    • Remote CDU for Phone / Tablet Official Support Forum
    • Airline2Sim Support Forum
    • SX Airport Design Forum
    • P3D Tweak Assistant (PTA) and RealismShaderPack
    • The simPlugins Support Forum
    • SimSettingsManager Official Support Forum
    • simFDR General Support Forum
    • Blue Sky Star Simulations Support Forum
    • Capt. PERO Support Forum
    • The SkyPilot FSXAssist | P3DAssist Support Forum
    • Flysimware Forum
    • Mid-Atlantic Air Museum Simulations Support
    • Jane Rachel Whittaker - Blue Sock Studios Support Forum
    • FSReborn Series Support Forum
  • Commercial Support Forums (Unofficial)
    • Photo Scenery Support Forum
    • The TerraBuilder Forum
    • The Carenado Support Forum
    • The Alabeo Support Forum
    • The AS16 and ASCA | Active Sky | Active Sky Next | XPAX Support Forum
    • The OpusFSX Forum
    • Fly the MaddogX Unofficial Support Forum
    • The FTX | ORBX Support Forum
    • Lionheart Creations Forum
    • The Majestic Software | Dash 8 Support forum
    • The Commercial Level Simulations (CLS)
    • The AeroSim Support Forum
    • The VOXATC Support Forum
    • The I-Fly Support Forum
    • The MILVIZ Support Forum
    • Radar Contact Support Forum
    • The Level D 767 | Wilco PIC 767 Forum
    • Infinite Flight Forum
    • The Wilco Publishing and FeelThere Support Forum
    • Night Environment | Black Marble | Blue Marble Forum
    • The SIM720 Forum
    • Infinite Scuba Simulation Forum
  • Digital Combat Simulators (DCS) Forums
    • General Discussions
    • The DCS P-51 Mustang Forum
    • DCS A-10C Warthog
    • DCS Black Shark
  • The Dovetail Games (DTG) Flight Simulator Forums
    • The Dovetail Flight Sim World
    • The DTG Flight School Forum
  • Virtual Airlines News and Discussion
    • VA News and Announcements
    • VA World!
  • Other Civil Aviation Simulators
    • Terminal Reality's FLY Series
    • The Rise of Flight General Forum
    • The AeroFly Simulator
    • The Outerra 3D Planetary Engine
    • The Flight Unlimited Series
    • The ProPilot Forum
    • The FlightGear Forum
  • Flight Schools
    • The Flight School Hangar
    • So You have Solo'd
    • Preflights
    • Weather - Understanding It and Safe Flight
    • Flight Planning
    • Mountain Flying
    • Float Plane Flying
    • Rotory Winged & Helicopter Flying
  • Freeware Support Forums
    • General Freeware Discussions
    • Little Navmap | Little Navconnect | Little Logbook Support Forum
    • The VATSIM | vPilot | FSInn Unofficial Support Forum
    • The Sweet FX Support Forum
    • The TinMouse Support Forum
    • The TileProxy Project Forum
    • LINDA
    • Desk Pilot - Shared Cockpits
    • Mario Noriega Designs
    • SimLauncherX
    • FreeMeshX Global Support Forum
    • FSLaunchPad
    • PSXseeconTraffic for FSX | P3D
    • Terminal Procedures Forum
    • The FS9 Evolution Forum
    • Ready for Pushback Forum
  • International Language Forums
    • Deutsches Forum fuer die Flusi Gemeinde
    • Türkler için Flight Sim forumu
    • Forum de la Communauté francophone de Simulateur de vol
    • Foro de vuelo virtual en español
    • Forum della Comunità Italiana di Flight Sim
    • O fórum em português
  • Other Forums
    • The Unofficial PSS Forum
    • 777 Studios!
    • Russian Flight Simulation and Aviation
    • Drawbridge Designs Forum
    • VictoriaPlus [Canada] Scenery Forum
    • Other Flight Simulation Software
    • Helicopter and Rotor Head Forum
    • Orbiter and Space Sims
    • Home Cockpit Builders
    • Racing Fools Forum
    • AVSIM User Surveys and Opinion Polls Forum
    • Falcon 4 - Allied Forces
    • The Captain Sim Support Forum

Categories

  • Articles
  • AVSIM News
  • File Library News
  • AVSIM Reviews
    • Hardware
    • Aircraft
    • Scenery
  • Product Announcements & Press Releases
  • What's New @ AVSIM
  • Interviews
  • AVSIM Editorials
  • Guest Editorials
  • Obituaries

Blogs

  • Tom Allensworth's Blog
  • Gaiiden's Scroll
  • Brandon's Box
  • Jess B's X-plane blog thingy
  • Tom_Test's Blog
  • Alpha Floor's Logbook
  • GolfPilot
  • adi518's Blog
  • Chase's Blog
  • The Big Tour
  • Tales of a Wannabe Pilot
  • Farmer Looking Skyward

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


About Me

Found 9 results

  1. Hello everyone, I am trying to figure out an issue I have had for some time with my setup. I am running the G1000 PFD and MFD screens in popup windows so they can each be displayed on individual screens but the G1000 remains powered on no matter what state the Master switches (Battery or Avionics) are in. As soon as the aircraft is loaded the G1000 powers up. I have an Advanced license because I am using hardware to interface with the sim and the aircraft I am using it in is the A2A C182. I should mention that I do have the "Accusim=YES" parameter in my G1000.ini file. Any help will be greatly appreciated.
  2. So I could really use some help as I am stomp on whats going on here. All my transatlantic flights to an from the US stops in the middle of the Atlantic ocean, somewhere between Iceland and Greenland. EZCA looses functionality and so does TracKIR5, my USB keyboard and mouse and my Logitech G940. I can still hear and see FSX working but I cannot pan around or do anything to control the sim. The buttons that I see in the aircraft are accessible and do click but I cannot tell if they have any affect at all on the aircraft. I also noticed that the aircraft is always on a very slow descent when it should be cruising instead and moving my mouse, joystick does absolutely nothing. I have ProATC/X on a client PC and as far as I can tell it stops responding to. However, I've recreated the flight without ProAtc/X and it made no difference, though ProAtc/X map always showed me where the problem occurred in FSX. If I restart the last saved situation using ProAtc/X if flies ok for a moment then freaks out again. This does not happen anywhere else in the world. I also have both AS16 and ASCA installed on client and on server. Running them on either client or server or not at all still produces the same issue. This problem occurs with any aircraft I use including PMDG 777 and 747 which I fly often. As far as I can tell, long flights to Australia, South America and Asia via the Pacific, have no such Problem. This issue started when I upgraded to EZCA v.2 about a month ago. EZCA began experiencing disconnects within FSX, with TrackIR 5 and my Logitech G940. Uninstalling both EZCA and TrackIR 5 did not resolve the issue because it continued to happen with just my Logitech G940. I tried a different mouse and keyboard, reinstalled and reconfigured Logitech software, reset the FSX control settings to default and still the same problem. I have also rebuilt a new fsx.cfg and looked around for other anomalies but keep coming up short. I do use Simstarter, but that has been working for months before the issue. I get no errors, no crashes and it only happens on long haul transatlantic flights. I have no clue what to do next and hope that someone here can help me. Thanks System and Sim Specs: Server: Win 7Ultimate 64bit, FSX accelerator on dedicated SSD A second SSD with other third party scenery A third SSD for AS16, REX and ASCA Scenery includes: ORBX, FSDT, FSBEAM, Flytampa, Pacsim,etc i7 3770k overclocked 4.6ghz GTX1070 Strix 6GB ram EVGA 1000 power supply Troy
  3. Hi, just purchased and installed the Cj2 P3dV4. No Mods (yet) Can start - and fly . Everything is working except the comm/nav/adf/tpdr stack. Have tried uninstall and reinstall but no change Win 10. Any ideas? Scott
  4. I am trying to challenge myself in this... I've already watched a few videos on doing this, but, when on the overhead panel, trying to turn on ground power, the button is just blank with no sign on it... Just plain blank... Here's the steps... I turned on battery, then, put standby pwr to auto... And then turned on all of the bus ties and the gen cont... I then tried to turn the knob under the sign saying sys fault to aux, but the sign didn't go away... I ignored it, but then, I eventually figured out I had to turn on ground power... There is no white mark appearing on the switch... It's totally unavailable... I do have parking brakes on, but found it not helpful... Please help... Anybody!!! Thanks
  5. Hey guys! I'm planning on buying a new computer, partly for Prepar3d (v2.5, going to be upgraded). I was thinking about following components, as I'm still on a certain budget: - Intel i7 6700K - Asus Z170-K Mainboard - GeForce GTX 960 4GB - 250 GB Samsung SSD - 1 TB Hard Drive - 600W PSU - Water Cooling. Cost: €1100. My main concerns are the GPU and the mainboard. I want to play P3d with addons like the Aerosoft A318/319 or A2A GA Aircraft on high settings with at least 30 pfs, among that I will also use the PC for CAD work, video editing and music production. Therefor the question: Should I invest in like a GTX970 (which is even older than the 960) or even the Radeon RX 480? And is the mainboard capable of handling it all? Also: Is 600 Watts enough power for the system? Thanks in advance for your help! Kris
  6. Hello all. I just recently downloaded the Flight1 King Air B200. I loaded it for the first time and it seemed to load ready and running "the props were turning". I noticed the displays were not on, but I thought that the avionics switch was just off when it first loaded. I went into the settings and made everything "realistic" and cold and dark and it loaded as such. I switched on the battery and flipped the avionics master switch to on... and nothing happened. I pushed, pressed, flipped and manipulated every thing I could find on the display but could not get it to turn on. Am I missing a stupid step or is it possible that the download was corrupted by, say, an antivirus program or something. I did notice that windows 7 wanted to know if I would share FSX across my network, which I have never been asked before with this specific app screen splashed on screen, so I said yes to my HOME network, thinking it was Navigraph wanting access. Then I had the other standard, "do you want to use this gauge..." press enter so that was fine. Does anyone think I got a corrupt file download? Or do I just not know how to use the G1000?
  7. I have a question about the power source for the EFIS panelbuilder instruments. As I'm using the EFIS panelbuilder software solely for the engine instruments in my flight Simulator project I would like to feed them from the battery bus. Currently the EFIS panelbuilder instruments will light up when the avionics switch is switched to ON together with the other displayunits in my sim. This is not what I want, in real aircraft (beech Kingair and alike.....)normally the avionics are switched ON after enginestart but the engine instruments are needed for the engine start itself, so it would be great if these were powered through the battery switch in stead. Is this possible? or is it possible to make the avionics switch ON condition selectable in the setup of the panelbuilder software? Thanks
  8. Hi I'd appreciate any ideas on what might be the fault with my GTX285 and if there is anything I can do. Please "don't get your card wet is not going to be helpful LOL!). It's a long story! But my gaming PC ended up getting pelted by rain when the wind blew a window wide open. Drops of water dripped onto the circuit board of my GTX 285 inside the PC. The PC was on when is git wet, when I discovered it it had shut down. The PC appears to be working OK with another graphics card. The part of the circuit board that got wet is right above the two 6-pin power receptacles (at the end of the card). Consider the orientation of the graphics card when installed with the back circuit board of the card facing upward; there are two 6-pin power - lets call #2 the one closest to the end and #1 beside it. I'm left with the following behaviour wihen I install my GTX 285 (and when I use a different PSU): 1) With no 6-pin power connectors attached when switched on nothing happens. 2) With 6-pin #1 only connected when the PC is switched on it sounds as if it's beginning the boot sequence but the monitor receives a blank signal (on either DVI output), graphics card fan is spinning. 3) With 6-pin #2 only connected when the PC is switched on nothing happens. 4) With both 6-pins attached nothing happens. :(((.