Sign in to follow this  
shaddyy

New Nvidia drivers out.

Recommended Posts

Don't know if it does anything or breaks the sim completely but thought you guys should know.

 

looks like they fixed a bug for FSX though so maybe there is something in there for us?

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 

 


looks like they fixed a bug for FSX though

 

Am not finding this in the release notes - did they mention it elsewhere?

Share this post


Link to post

Am not finding this in the release notes - did they mention it elsewhere?

Something about at alt tabbing

Share this post


Link to post

I see a lot of g sync updates and some new profiles. Nothing about P3D. Can anyone touch on this? How are they looking for P3D?

Share this post


Link to post

As far as I can tell from a quick flight, it looks and performs like the previous one.

Share this post


Link to post

+1 with Penz. More of the same.

No dedicated P3D game profile, no noted mods to P3D SLI compatiblity.

 

Nvidia have clearly forgotten LM have guided munitions and supersonic fighters. :ph34r:

Share this post


Link to post

Anyone with experience in large companies realizes that the LM participation in the sim marketplace is tenuous and based on just a few people with a stack of view graphs.

Share this post


Link to post

Installed for me ok, looking good, day and night. I'm sure there's been some improvement but that may be my excitement in flying the 250 and the superb lighting and shadows in the vc.

bob

Share this post


Link to post

EZDOK does not work on Win X due to it trying to write to invalid memory locations.  These just threw piles of windows event errors in 8.1.

 

Happily using A2A AccuFeel as a replacement.

 

Cheers

jja

Share this post


Link to post

EZDOK does not work on Win X due to it trying to write to invalid memory locations.  These just threw piles of windows event errors in 8.1.

 

Happily using A2A AccuFeel as a replacement.

 

Cheers

jja

 

Thanks Jim - I think I shall wait - the hassle may not be worth it right now for a few fps and a faster OS - my OS is fast enough at the moment but will make the move after the dust settles in the P3D camp

 

Thanks for heads up on driver

Share this post


Link to post

Testing now, no change noted here. Everything seems to work.

 

No reason to update from what it sounds like ?

Share this post


Link to post

+1 with Penz. More of the same.

No dedicated P3D game profile, no noted mods to P3D SLI compatiblity.

 

Nvidia have clearly forgotten LM have guided munitions and supersonic fighters. :ph34r:

There is a dedicated P3D profile in 353.06 and it is also in this driver. Just install the driver and select the P3D profile. It is configured. There are still some issues as some people get artifacts but there IS a profile. 

 

Vic

Share this post


Link to post

No reason to update from what it sounds like ?

 

 

Confirmed, I'm not in the sli group yet so no reason.

Share this post


Link to post

Confirmed, I'm not in the sli group yet so no reason.

 

Thanks :)

Share this post


Link to post

Installed for me ok, looking good, day and night. I'm sure there's been some improvement but that may be my excitement in flying the 250 and the superb lighting and shadows in the vc.

bob

 

How about the rwy lights on Aerosoft airports like LEBL??

Share this post


Link to post

How about the rwy lights on Aerosoft airports like LEBL??

sorry don't have Aerosoft airports so I can't check the for you.

Share this post


Link to post

Aerosoft airports like LEBL

 

This airport doesn't list support for P3D - FSX only?

 

PAPI lights are fine

 

The driver did fix one issue for me with SLI ... I no longer drop out of SLI mode whenever I access a menu item (guess this is related to the G-sync work nVidia did even though I don't have a G-sync monitor).

 

I also noted there seems to be a rather nice performance improvement for my Titan X's in SLI mode.  Cloud density has NO impact at all on FPS now.  I was also able to add 80,000, to Terrain Shadows and set Tree AND Building AutoGen density slider to max without a single stutter or hickup, stays locked at 30 fps (Vsync 30Hz).

 

I'll do more formal testing this weekend, but in the past Terrain Shadows have caused slight stutters, same with Max Building AutoGen.

 

Sadly the other FX (ship wakes, smoke, some aircraft lights) are still not rendering correctly ... but given how long it takes to get nVidia working on P3D drivers, my expectations that this driver would fix those issues were low.

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

 

 


The driver did fix one issue for me with SLI ... I no longer drop out of SLI mode whenever I access a menu item (guess this is related to the G-sync work nVidia did even though I don't have a G-sync monitor).

 

Rob, can you share your settings - I am getting dropped out of SLI when I click on menus.

 

How did you install your driver.  Did you first manually uninstall it or just used the new driver installer with clean option?

 

Thanks

Share this post


Link to post

sorry don't have Aerosoft airports so I can't check the for you.

 

There is a work around for most Aerosofts airports on a german side.Un official and need to registrer but very easy to install and it works well (at least with 353.06)

 

http://simmershome.de/native-p3dv2-light-patches/

 

 

Michael Moe

How about the rwy lights on Aerosoft airports like LEBL??

There is a work around for most Aerosofts airports on a german side.Un official and need to registrer but very easy to install and it works well (at least with 353.06)

 

http://simmershome.de/native-p3dv2-light-patches/

 

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

Rob, can you share your settings - I am getting dropped out of SLI when I click on menus.

 

How did you install your driver.  Did you first manually uninstall it or just used the new driver installer with clean option?

 

Thanks

This is very helpful to me also, because I'm still undecided whether to try again with the SLI.

Share this post


Link to post

 

 


Rob, can you share your settings - I am getting dropped out of SLI when I click on menus.

 

Not using NI.  Setting are default for the Prepar3d.exe profile that comes with the nVidia driver.

 

This time around I just did a standard driver update and checked the "perform clean install" option.  I did not use DDU or any other method.

 

Based on Beau's public post I'm pretty sure the FX rendering will be corrected in P3D V3.0.  I know LM have been working with nVidia on multi-GPU issues.

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

Single 970gtx and all seems OK after a cloud heavy night flight in a2a Comanche, smooth sailing, no stutters. All lights appear to be working. Clean wipe using newest DDU and shader wipe. Looks like a2a put the dead body behind the seats in the Comanche this time around.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this